Úvod Výrobcovia GoPro rieši nepriaznivú finančnú situáciu. Prepustí 270 zamestnancov

GoPro rieši nepriaznivú finančnú situáciu. Prepustí 270 zamestnancov

0

Nekorunovaný kráľ akčných kamier, výrobca GoPro, je už dlhšie vo finančnej tiesni. Nedarí sa mu dosiahnuť ziskovosť napriek tomu, že sa akčné kamery tohto výrobu predávajú relatívne dobre aj s vyššou cenou. 

Generálny riaditeľ spoločnosti GoPro, Nicholas Woodman, sa rozhodol znížiť prevádzkové náklady obvyklým spôsobom, a to reštrukturalizáciou. Náklady na tento proces sa podľa odhadov vyšplhajú na sumu 10 miliónov dolárov.

Väčšinu sumy pohltia náklady spojené s odstupným, ktoré dostanú prepustení zamestnanci. Bude ich až 270. V roku 2016 zamestnával známy výrobca akčných kamier presne 1552 ľudí. Generálny riaditeľ sa domnieva, že spoločnosť tento rok konečne dosiahne ziskovosť. Očakáva sa, že tržby za prvý polrok 2017 odzrkadlia odhady, ktoré smerovali k rozmedziu 190 – 210 miliónov dolárov.

Problémy

Spoločnosť GoPro sa vlani v septembri premiérovo pustila do segmentu bezpilotných lietadiel, tzv. dornov. Dron GoPro Karma trhový úspech nezožal. Predalo sa len 2500 kusov a aj tie musel výrobca stiahnuť z trhu. Ich majiteľom odporúčal vrátiť zariadenie predajcom, u ktorých si ho zakúpili.

GoPro
© GoPro

Dron Karma sa totižto mohol stať počas letu neovládateľným. Neočakávaná strata napájania predstavovala vážny problém. Výrobca kvalitatívne problémy s napájaním a batériou odstránil a začiatkom februára sa Karma vrátila do predaja. S pôvodnou cenou, s akou bola predstavená.

Partnerstvo

GoPro sa tento rok rozhodlo uzavrieť partnerstvo s čínskym gigantom Huawei. Pokiaľ si zakúpite smartfón Huawei s najnovšou verziou používateľského prostredia EMUI 5.1 (aktuálne P10 a P10 Plus), v jeho galérii nájdete funkcionalitu appky GoPro Quick.

Quick

Užívateľsky veľmi priateľský a rýchly spôsob editácie videí a fotografií ocenia mnohí, hlavne ak funkcie využijú pri snímkach zhotovených duálnym Leica fotoaparátom. Viac detailov o spolupráci nájdete v minulom článku.