Úvod Aplikácie Facebook opäť „vykradol“ Snapchat. Priame správy a príbehy už aj v oficiálnej...

Facebook opäť „vykradol“ Snapchat. Priame správy a príbehy už aj v oficiálnej aplikácii

0
Jednoduchosť a minimalistický dizajn je niečo, čo oficiálnu aplikáciu Facebook obchádza už nejaký ten piatok. Facebook si je vedomý masívnej používateľskej základne, a preto do aplikácie tlačí čoraz viac funkcií.

Facebook sa pred nejakým časom zrejme rozhodol, že okopíruje všetko, čo je typické pre aplikáciu Snapchat. Po „inováciách“ Messenger aplikácie a Instagramu prišla na rad aj oficiálna aplikácia.

V posledných hodinách sa mnohým z nás objavila v obchode Play aktualizácia aplikácie Facebook. Po jej nainštalovaní sa vám v aplikácii objavia príbehy, a to hneď v hlavičke používateľského prostredia aplikácie.

Príbehy majú podobu zaoblených ikon s profilovými fotkami vašich priateľov, ktorí svoje príbehy zdieľali. Ak jeden z príbehov otvoríte, objaví sa pred vami fotografia, video alebo text, ktoré sú obohatené o rôzne efekty (rámiky, animácie, srdiečka, kreslenie…).

Samozrejme, tiež môžete pridať váš príbeh. Kreativite sa medze nekladú a nech je váš príbeh už akýkoľvek, zmizne po 24 hodinách. Novinkou sú tiež priame správy. Týmto spôsobom môžete zdieľať fotografie a videá s jedným alebo s niekoľkými priateľmi. Rovnako môžete pomocou priamej správy reagovať na zverejnené príbehy ostatných spriatelených členov.

Facebook

Je zrejmé, že Facebook zavedenými novinkami reaguje skôr na mladších používateľov svojej sociálnej siete. Podľa niektorých je takýto vizuálny spôsob komunikácie osobnejší a pri pohľade na Snapchat aj trendovejší.

Škoda, že vývojári nepridali do nastavení aplikácie možnosť, ktorá by príbehy vypla alebo aspoň odstránila z hlavičky používateľského prostredia. Každému novinka nemusí a zrejme ani nebude vyhovovať.