Úvod Aplikácie Facebook Messenger zavádza novú funkciu, ktorá sa nedávno objavila aj v mapách...

Facebook Messenger zavádza novú funkciu, ktorá sa nedávno objavila aj v mapách Google

1

Facebook Messenger opäť dostane aktualizáciu a opäť príde s novou funkciou. Zdá sa, že okamžité zdieľanie umiestnenia v reálnom čase začína byť novým trendom v popredných aplikáciách.

Novinku nedávno zaviedol Google a patrí ich aplikácii Mapy Google. Zdieľanie polohy v reálnom čase dostal aj Facebook Messenger. Pochopiteľne nejde o verejné zdieľanie pozície. Polohu môžete odoslať známemu, členovi rodiny alebo inej dôvernej osobe, s ktorou sa máte napríklad stretnúť.

Osoba na mape následne uvidí, kde presne ste a ako rýchlo sa k miestu stretnutia blížite. Telefonáty alebo správy typu: „Kde si? Kedy prídeš?“ sú veľmi bežné a časté. Zdieľaním polohy toto informačné bremeno odpadá a navyše ide o oveľa presnejší údaj.

Adresát zdieľania môže vašu polohu sledovať maximálne 60 minút alebo do vášho manuálneho ukončenia zdieľania. V aplikácii nechýba časovač, ktorý vás bude informovať o zostávajúcom čase zdieľania umiestnenia. Koordinácia s ostatnými ľuďmi v teréne môže byť takýmto spôsobom podstatne jednoduchšia.

Aktualizácia sa začala šíriť už včera a postupne bude doručená všetkým používateľom aplikácie Facebook Messenger po celom svete. Oficiálne stanovisko tvorcov aplikácie ďalej hovorí, že si novinku užijú nielen používatelia aplikácie na platforme Android, ale aj iOS.