Úvod Hry Chicken Scream je hra, ktorú si na verejnosti pravdepodobne nezahráte

Chicken Scream je hra, ktorú si na verejnosti pravdepodobne nezahráte

0
Chicken Scream

K zábave stačí niekedy veľmi málo, čoho dôkazom je aj hra Chicken Scream. Stačilo využiť jeden z najznámejších herných konceptov a obohatiť ho o nový spôsob interakcie. 

Chicken Scream je hra, v ktorej vás čaká nekonečný beh. Tento štýl hry preslávil napríklad titul Temple Run. Postavička v hre uteká sama a vy sa musíte len starať o to, aby sa nestretla s prekážkou

To znamená, že ich musíte preskočiť, alebo sa im uhnúť do ľavej či pravej strany. V drvivej väčšine herných prípadov vám na to stačí palec ruky a ťukanie do displeja. Pri hre Chicken Scream ale budete potrebovať niečo viac.

Hra sa totižto ovláda hlasom. Pred vami sa objaví jednoduché 2D prostredie s prekážkami typickými pre plošinovky, ktoré je poňaté v minimalistickej kreslenej grafike. Kurča, ktoré musíte ovládať, stojí na začiatku levelu a nehýbe sa ani po interakcii s displejom. Musíte kričať. Doslova.

Chicken Scream

Pre pohyb s kurčaťom stačí relatívne jemný hlas (citlivosť si nastavíte priamo v hre). Ak ale budete chcieť preskočiť priepasť, musíte zakričať. Cieľom je zbierať body a čím viac ich nazbierate, tým lepšie. Dosiahnuté skóre môžete samozrejme zdieľať aj na sociálne siete.

Hra obsahuje minimum prvkov a jej gro je hlavne chvíľková zábava. Kričať na smartfón je niečo, čo v segmente hier ešte nebolo a zdá sa, že to užívateľov baví. Počet 5-hviezdičkových hodnotení rýchlo rastie.

Hru samozrejme neodporúčame hrať v čakárni u lekára, v škole počas hodiny, v práci alebo v kaviarni. Skúsiť to však môžete, len sa to bude ťažšie vysvetľovať.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.perfecttapgames.chickenscream“]