Úvod Aplikácie Google otvára beta testovanie pre najdôležitejšiu appku v smartfóne a tiež Gboard...

Google otvára beta testovanie pre najdôležitejšiu appku v smartfóne a tiež Gboard klávesnicu

0
Ak chcete mať nové funkcie v rôznych aplikáciách skôr ako ostatní, zapojiť sa môžete do ich verejného beta testovania. Samozrejme, v beta verzii nie je dostupná každá aplikácia.

Rozhodnutie, či bude aplikácia dostupná aj v beta režime, je len na ich vývojároch. Takýmto spôsobom funguje napríklad WhatsApp, Facebook alebo FB Messenger. K dostupným beta aplikáciam pribudnú ďalšie dve, priamo od spoločnosti Google.

Prvou je klávesnica Gboard, ktorú mnohí určite používate. Podstatnejšia je druhá aplikácia, ktorá je najdôležitejšia zo všetkých nainštalovaných appiek. Bez nástroja Služby Google Play by ste napríklad nemohli synchronizovať kontakty, inštalovať aktualizácie aplikácií alebo by ste nemali prístup k nastaveniam ochrany osobných údajov.

V beta verzii je dostupná aj aplikácia Služby Google Play. Treba brať na vedomie, že používanie beta verzie aplikácie vám síce sprístupní nové funkcie skôr, no objaviť sa môžu aj problémy. Zverejnené beta verzie zväčša nemajú ďaleko od tých stabilných. Predsa len sa však môžu objaviť komplikácie s nestabilitou alebo nefunkčnosťou aplikácie.

beta testovanie beta testovanie

Pokiaľ takéto problémy nastanú, budete musieť opustiť program beta testovania, odinštalovať aplikáciu a následne nainštalovať z obchodu Google Play jej stabilnú verziu. Do beta testovania vyššie spomínaných Google aplikácií sa môžete zapojiť veľmi jednoducho.

Stačí kliknúť na tlačidlá nižšie, ktoré vás presmerujú priamo do obchodu Google Play. Následne len potvrdíte beta testovanie a aplikácia sa vám po malej chvíli stiahne do zariadenia. Pozor, objaviť sa vám môže hlásenie: „Ďakujeme za váš záujem stať sa testerom aplikácie XYZ. Momentálne je v programe testovania dostatočný počet testerov a ďalších používateľov doň neprijímame“. V tomto prípade budete musieť jednoducho počkať, kým sa uvoľní miesto. Môže ísť o hodiny, dni alebo aj dlhšie obdobie.

Beta testovanie Gboard

Beta testovanie Služby Play