Úvod Aplikácie Aplikácia na úpravu fotiek od Google dostáva aktualizáciu. Pridáva tri nové funkcie

Aplikácia na úpravu fotiek od Google dostáva aktualizáciu. Pridáva tri nové funkcie

0
Snapseed si poradí aj s efektom dvojitej expozície

Spoločnosť Google v poslednej dobe intenzívnejšie vylepšuje svoje aplikácie a služby. Niekoľko nových funkcií dostala napríklad aplikácia YouTube a teraz prišiel na rad Snapseed. 

Nesmierne populárna aplikácia pre úpravu fotografií patrí spoločnosti Google od roku 2012, kedy prevzala spoločnosť Nik Software. Práve táto spoločnosť aplikáciu pôvodne vytvorila a založená bola už v roku 1995.

Snapseed vo verzii 2.17 dostal niekoľko nových funkcií. Drobnosti, ako zmeny v používateľskom prostredí či lepšiu optimalizáciu vynecháme. Dôležité sú tri nové možnosti editácie pre fotografie.

Prvá z nich sa volá Dvojitá expozícia. Takto upravené snímky ste už určite niekde videli (napr. tit. foto). Vďaka novinke môžete zlúčiť dve rôzne fotografie a nastaviť ich prelínanie. Podľa Googlu je funkcia inšpirovaná technikami pre spracovanie analógového filmu a digitálnej fotografie.

Funkcia Výraz vám pre zmenu umožní upraviť pózu pri portrétovej fotografii, čomu pomôže trojrozmerná modelácia. Môžete doslova manipulovať s tvárou v troch rozmeroch, upraviť veľkosť zreníc očí alebo úsmev.

Tretia, nemenej vítaná funkcia sa nazýva Rozšírenie. V podstate môžete vďaka nej zväčšiť veľkosť plátna a rozšírený priestor môžete následne vyplniť obsahom z fotografie.

Snapseed

Aktualizácia pre aplikáciu Snapseed sa začala šíriť dnes a v najbližších hodinách, resp. dňoch ju obdržia všetci používatelia aplikácie.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.niksoftware.snapseed“]