Úvod Smartphony Aktualizácie ZOZNAM: Majitelia starších Galaxy smartfónov čítajte. Od tohto dátumu môžete čakať aktualizáciu!

ZOZNAM: Majitelia starších Galaxy smartfónov čítajte. Od tohto dátumu môžete čakať aktualizáciu!

18
Vyzerá to tak, že Samsung je odhodlaný zaktualizovať všetky svoje dôležité modely za posledné roky na najnovší Android 7.0 Nougat.

Šéf odnože Samsungu pre turecký trh už naznačil, že spoločnosť začne rozposielať aktualizáciu na Android 7.0 Nougat pre Galaxy S6 a S6 edge ešte tento mesiac. Teraz sa „rozkecal“ ešte viac. Zverejnil totiž celý zoznam zariadení, ktoré dostanú aktualizáciu a dokonca aj dátum, kedy sa tak stane. Ako môžete vidieť, Samsung pripravuje aktualizáciu pre všetky hlavné modely za roky 2015 a 2016. Nechýba ani prvý Galaxy A či ešte lacnejší J5.

Najstaršie a najlacnejšie modely dostanú aktualizáciu na Android 7.0 Nougat prirodzene ako posledné. Najdôležitejšími modelmi sú zariadenia z radu Galaxy S a Galaxy A. Aj preto dostane Galaxy J5 (2015) plánovanú aktualizáciu až v septembri 2017. J7 Prime ju dokonca získa až v polovici novembra.

Tak či tak, ide o aktualizačný plán pre Turecko, na Slovensku môže a nemusí ísť o rovnaký príbeh. Spravidla sa však aktualizácia začína šíriť v podobnom časovom horizonte, neočakávame preto veľké odchýlky. Po Galaxy S6 a S6 edge, pre ktoré sa spúšťa aktualizácia už tento mesiac má aktualizačný balíček prísť pre Galaxy Note 5 a S6 edge+. Potom pre A8, atď., atď.