Úvod Výrobcovia Xiaomi Spoločnosť Xiaomi tento rok vyprodukuje viac vrcholových smartfónov

Spoločnosť Xiaomi tento rok vyprodukuje viac vrcholových smartfónov

0
xiaomi

Spoločnosť Xiaomi by sa dala pokojne nazvať technologickým tigrom východnej Ázie. Za päť rokov svojej existencie si dokázala vytvoriť pozíciu uznávanej technologickej spoločnosti.

Spoločnosť Xiaomi od svojho vzniku rástla, a to veľmi dynamicky. Dokonca tak, že si jej riaditeľ myslí, že musia spomaliť. Cieľom je udržať rast z dlhodobého hľadiska a vylepšiť niektoré kľúčové aspekty podnikania spoločnosti.

Riaditeľ Lei Jung v minulom roku zároveň pripustil, že sa tempo rastu postupne spomaľuje. Možno aj z tohto dôvodu spoločnosť zatiaľ oficiálne nezverejnila počet predaných kusov smartfónov za rok 2016 (podľa analytickej agentúry Canalys to bolo 51,4 mil. kusov). Pracovať tak môžeme len s údajom 70-tich miliónov predaných kusov, ktorý pripadá na rok 2015.

Xiaomi
Model Mi Mix – smartfón, ktorým Xiaomi vyrazilo dych technologickej verejnosti

Ako chce spoločnosť udržať rast a aké inovácie chystá vo svojom biznise sme sa dozvedeli teraz. Podľa zdrojov je tempo rastu spoločnosti pozvoľnejšie aj v začiatku roka 2017. V domovskej Číne je Xiaomi trhovou štvorkou. Predbehli ju výrobcovia Huawei, Oppo a Vivo.

Viac lepších smartfónov

Xiaomi sa bude tento rok snažiť lepšie konkurovať ostatným. Pomôže si produkciou niekoľkých nových modelov, ktoré budú zapadať do high-end a mid-end kategórie.

Xiaomi zároveň vykoná zmeny v dodávateľskom reťazci. Niektoré komponenty, medzi nimi aj displeje, budú spoločnosti poskytovať noví dodávatelia. Pravdepodobne budú spoľahlivejší, rýchlejší, kvalitnejší a tým pádom aj drahší. Zvýšená cena nákladov sa musí pretaviť do konečnej ceny produktu, čo pri strednej alebo vrcholovej triede nebude tak citeľné.

VIDEO: Toto je Xiaomi Mi Mix – smartfón bez rámikov

Ušetriť náklady pre zmenu pomôže čipset, ktorý si spoločnosť Xiaomi navrhne a vyrobí sama. Predstavený bude 28. februára 2017 a bude sa volať Pinecone. Skôr ako s nadšením sa tento krok stretol s pochybnosťami. Niektorí neveria, že Xiaomi dokáže vyrobiť procesorovú sadu takej kvality a výkonu, ktorým by sa mohla rovnať sadám od výrobcov Qualcomm alebo MediaTek.

Ďalší do partie

Mimochodom, taktiku produkcie mid-end a high-end zariadení zvolil aj iný výrobca, ktorý sa dlhodobo potýka s negatívnymi finančnými výsledkami. HTC sa chce zamerať na ziskovosť, preto sa so zariadeniami zo základného entry-level segmentu nebude zapodievať.

K TÉME: HTC už nebude produkovať lacné smartfóny z nižších tried. Zameria sa na zisk