Úvod Smartphony Dohady Rysuje sa Xiaomi Redmi Pro 2. Opäť OLED displej, no ešte väčšia...

Rysuje sa Xiaomi Redmi Pro 2. Opäť OLED displej, no ešte väčšia batéria

0

Čínsky výrobca Xiaomi koncom júna 2016 predstavil model Redmi Pro, ktorý zaujal nielen nízkou cenou, ale duálnym fotoaparátom a OLED displejom.

Nová generácia zariadenia je na obzore. Dosvedčuje to informácia z čínskej sociálnej siete, ktorá je doplnená obrazovým materiálom. Konkrétne má ísť o prezentačný plagát produktu Redmi Pro 2.

Ak sa spoľahneme na tieto informácie, počítať môžeme s dvoma verziami zariadenia. Jedna bude prémiovejšia, spojená s väčšími kapacitami pamätí. Ide o 6 GB RAM-ku a 128 GB úložisko. Dostupnejší variant dostane 4 GB RAM a 64 GB úložisko.

Z predošlej generácie zostane zachovaný displej. Pôjde o 5,5″ palcový panel s FHD 1080p rozlíšením vyrobený OLED technológiou. Pri druhej generácii má výrobca opustiť koncepciu duálneho fotoaparátu. Na zadnej strane tak nájdeme, mimo snímača odtlačkov, jedno oko skvelého 1/2.55” foto snímača Sony IMX362 s Dual Pixel automatickým zaostrovaním a rozlíšením 12 Mpx.

Redmi Pro 2

Minuloročnú generáciu poháňali jadrá čipsetu MediaTek. Tento rok má prísť na scénu Qualcomm s ich procesorovou sadou Snapdragon 66x (presný typ nepoznáme). Xiaomi Redmi Pro už sám o sebe ponúkal veľmi štedrú, 4050 mAh batériu. Nová generácia má disponovať až 4500 mAh akumulátorom (rýchle nabíjanie, USB typ C).

Základná verzia Redmi Pro 2 by mala v Číne stáť niečo okolo 213-tich eur, zatiaľ čo model so 4 GB RAM a 128 GB ROM približne 240 eur.

TIP: VIDEORECENZIA Xiaomi Mi Mix. Aký je smartfón bez rámikov?