Úvod Smartphony Dohady Novú generáciu futuristického smartfónu Xiaomi Mi Mix by sme mohli uvidieť už...

Novú generáciu futuristického smartfónu Xiaomi Mi Mix by sme mohli uvidieť už v máji

3

V druhej polovici minulého roka si asi najviac pozornosti vyslúžili dva phablety. Galaxy Note 7 kvôli dobre známym problémom a Xiaomi Mi Mix vďaka takmer bezrámikovej konštrukcii.

Druhý menovaný mnohým skutočne vyrazil dych. Doteraz žiadny iný výrobca nepredstavil smartfón, ktorý by mal tak tenké rámiky okolo displeja. O to viac zavážilo, že nešlo o koncept, ale o plne funkčné zariadenie, ktoré ste si mohli a stále môžete kúpiť.

Dostupnosť je síce obmedzená a cena tiež nie je najmenšia, no Xiaomi Mi Mix ani nebol určený pre masový predaj. Napriek tomu sa jeho prvé dodávky vypredali za veľmi krátku dobu. Xiaomi určite predstaví aj druhú generáciu tohto futuristického smartfónu.

Xiaomi Mi Mix

Podľa čerstvých správ, ktoré prichádzajú z čínskych sociálnych sietí, by sme Xiaomi Mi Mix 2 mohli uvidieť už tento rok v máji. Informácie sú však neformálneho charakteru, čiže ich treba brať s rezervou.

Xiaomi Mi Mix 2

Xiaomi Mi Mix 2 bude pokračovať v nastolenom trende obrovského displeja. Uhlopriečka by mala zostať zachovaná (6,44″), rovnako tak rozlíšenie (1080 x 2040 pixelov). Novú generáciu Mi Mix by mal poháňať čipset Qualcomm Snapdragon 660, čiže nástupca vydarenej osemjadrovej sady Snapdragon 652.

Ide o čipset strednej triedy, ktorý predstavuje optimálny pomer medzi výkonom a spotrebou energie. Xiaomi Mi Mix 2 má totižto na jedno nabitie vydržať podstatne viac. Svedčí o tom aj avizované použitie akumulátora s kapacitou 5000 mAh. Pri takto veľkej kapacite sa skvele hodí technológia rýchleho nabíjania, ktorú Mi Mix 2 obdrží tiež. Pri pamätiach sa skloňujú kapacity 6 GB RAM a 128 GB ROM.

Xiaomi Mi Mix
Zadná strana keramického tela prvej generácie

Viac informácii sa neobjavilo, no s istotou môžeme predpovedať nasadenie operačného systému Android v poslednej verzii Nougat. Samozrejmosťou bude známe používateľské prostredie MIUI. Dúfame, že sa čoskoro dozvieme viac presnejších detailov. Prvá generácia smartfónu Xiaomi Mi Mix sa ocitla aj v našej redakcii, rovno pred objektívom kamery. Všetky podstatné poznatky nájdete vo videu nižšie.

Video