Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Mi Mix 2 bude ešte futuristickejší: Ponúkne ešte tenšie rámiky!

Xiaomi Mi Mix 2 bude ešte futuristickejší: Ponúkne ešte tenšie rámiky!

1
Xiaomi Mi Mix

Xiaomi Mi Mix je jednoznačne telefón, ktorý nás v roku 2016 zaujal najviac. Ide o koncept, ktorý si môžete kúpiť či už priamo z Číny alebo na rôznych bazároch. Vzhľadom na obrovský úspech a spokojnosť zákazníkov si rozhodne zaslúži pokračovanie.

Šéf Xiaomi, Lei Jun, si je toho veľmi dobre vedomý, a preto už teraz spoločnosť plánuje druhú verziu tohto neobyčajného smartfónu. Chystaná novinka bude niesť názov Mi Mix II a opäť ju navrhne osvedčený Francúz Philippe Starck.

Lei Jun aj pán Starck sa už stretli a prediskutovali to, ako obe strany môžu posunúť dizajn a funkcionalitu Mi Mix II na novú úroveň. Cieľom spoločnosti je vyrobiť smartfón, ktorého displej pokryje celú prednú stranu. Podľa analytika Sun Changxu pôjde o konkurenciu iPhone 8, ktorého prototyp vraj videl, pričom jeho displej skutočne pokrýva takmer celú prednú stranu. V prípade Apple preto museli odstrániť aj ikonické tlačidlo „Domov,“ ktoré má nahradiť prúžok „funkčnej oblasti“.

Philippe Starck je známy svojou vášňou pre dizajn smartfónov, hoc aj takých, ktoré nikdy neprídu na trh. Príkladom je koncept navrhnutý v spolupráci s ďalším francúzskym dizajnérom, Jeromom Olivetom. Ide o telefón, ktorý vôbec neponúka displej. Volá sa ALO a funguje hlavne na základe umelej inteligencie.