Úvod Novinky Xiaomi Mi 6 bude aj napriek rovnakému procesoru ako v Galaxy S8...

Xiaomi Mi 6 bude aj napriek rovnakému procesoru ako v Galaxy S8 menej výkonný. Prečo?

4
Ilustračná foto

Najnovšie informácie naznačujú, že chystaný Xiaomi Mi 6 predsa len ponúkne najnovší mobilný procesor Qualcomm Snapdragon 835. Ak by to Xiaomi vyšlo, išlo by o vôbec prvého výrobcu, ktorý by začal predávať takto vybavený smartfón.

Čo však nie sú až tak pozitívne správy je fakt, že Samsung vraj vykúpil všetky prvé dodávky čipsetov Snapdragon 835 pre svoj nový Galaxy S8. Ten bohužiaľ kvôli sprísneným testom kvality nebude predstavený už tradične na MWC 2017. Predstavenie by sa malo konať približne o mesiac neskôr.

Krok Samsungu schmatnúť všetky dostupné čipsety mal veľký vplyv aj na ostatných výrobcov. Medzi nimi je napríklad aj LG, ktorý do svojej novej vlajkovej lode, LG G6, musel vložiť minuloročný procesor Snapdragon 821. HTC, na druhú stranu s uvedením svojich smartfónov na trh radšej počká, len aby bežali na Snapdragon 835.

Dostupné informácie však naznačujú, že Xiaomi praktikami Samsungu ovplyvnený nebude a svoj chystaný Mi 6 skutočne vyzbrojí výkonným procesorom Snapdragon 835. Chyták? Pôjde o verziu s nižším taktom, a preto aj výkonom. Podobný príbeh sa udial aj minulý rok, keď Xiaomi Mi 5 ponúkol Snapdragon 820 s nižším taktom. V žiadnom prípade to však neovplyvnilo jeho úspech.