Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má nového kráľa predajov: Tento smartfón sa už teraz predáva na...

Xiaomi má nového kráľa predajov: Tento smartfón sa už teraz predáva na státisíce kusov!

1

Ak ste fanúšikom alebo dokonca aj majiteľom jedného z množstva zariadení z dielne Xiaomi, určite ste nešliapli vedľa. Xiaomi ponúka naozaj široké portfólio smartfónov, v ktorých si svojho obľúbenca nájde aj náročný aj menej náročný užívateľ.

Spoločnosť Xiaomi však svoje smartfóny a aj iné zariadenia neustále rozširuje, aby pre nás bola atraktívna aj naďalej. Aktuálne sa do predaja dostal aj nástupca obľúbeného kúsku Xiaomi Redmi Note 4 s mierne vylepšeným názvom Xiaomi Redmi Note 4X.

Zobraziť aktuálnu cenu Redmi Note 4X

Xiaomi Redmi Note 4X bol vybavený 5,5-palcovým displejom s Full HD rozlíšením (1920 x 1080), ktorý je navyše pokrytý 2.5D zaobleným sklom. Pod ním nájdete pre Xiaomi typickú trojicu dotykových tlačidiel, no bez snímača odtlačkov prsta. Ten sa totiž nachádza na zadnej strane spolu s 13 Mpx šošovkou primárneho fotoaparátu, ktorý disponuje aj funkciou automatického zaostrovania, clonou f/2.0 a duálnym LED bleskom. Predný fotoaparát dostal do vienka rozlíšenie 5 Mpx a clonu f/2.0.

Z vnútra ho poháňa procesor Snapdragon 625 z dielne Qualcomm, ktorý je vybavený ôsmimi jadrami s taktom 2.0 GHz. Asistuje mu aj 3 GB operačná pamäť či grafický čip Adreno 506. Pre užívateľa bolo vyčlenených 32 GB internej pamäti, ktorú je však možné prostredníctvom pamäťovej karty rozšíriť až do 128 GB. Distribútorom energie je v tomto prípade 4100 mAh akumulátor.

Interakciu s používateľom zabezpečuje Android 6.0 Marshmallow s vlastnou nadstavbou MIUI 8.1. Do výbavy takisto patrí aj podpora Dual SIM či OTG funkcionalita. Menším sklamaním je prítomnosť „zastaralého“ micro USB konektora a takisto chýbajúce 800 MHz pásmo, no na to sme si už pri Xiaomi museli zvyknúť.

Xiaomi Redmi Note 4X si môžete na stránke predajcu GearBest.com predobjednať za cenu 270,08 EUR do 18. marca 2017. Vybrať si môžete aj z bohatej ponuky farebných prevedení.

Zobraziť kompletnú špecifikáciu Redmi Note 4X