Úvod Zariadenia Herné konzoly Z pirátskych fór pre Xbox a Playstation uniklo 2,5 milióna hesiel a...

Z pirátskych fór pre Xbox a Playstation uniklo 2,5 milióna hesiel a osobných údajov

0

Ak ste boli zaregistrovaní na stránkach xbox360iso.com a pspiso.com, je najvyšší čas zmeniť si heslo. Obe stránky boli napadnuté neznámym útočníkom, ktorý z nich odcudzil citlivé údaje. 

Spomínané weby združovali veľkú komunitu nadšencov, ktorí na nich diskutovali o technologických témach, herných novinkách alebo o vývoji softvéru. Stránky však boli používané aj na zdieľanie pirátskych kópií hier pre konzoly Xbox a Playstation.

Kybernetický útok na dané weby prebehol ešte v decembri roku 2015, no až teraz sú známe podrobnosti. Útočník odcudzil až 2,5 milióna hesiel. Zmizli tiež prihlasovacie mená, e-mailové adresy a IP adresy používateľov.

Prevádzkovateľ stránok xbox360iso.com a pspiso.com ich prakticky vôbec nechránil. Všetky heslá boli chránené jednosmerným šifrovaním MD5, ktoré je triviálne a veľmi ľahko prekonateľné.

Ak si chcete overiť, či boli ukradnuté aj vaše údaje, stačí navštíviť >tento odkaz<. Hneď na úvodnej stránke stačí do poľa zadať vaše prihlasovacie meno alebo e-mail (nie heslo) a jedným kliknutím zistíte, či je všetko v poriadku.