Úvod Ostatné Drony Gigantický vodný priepad priehrady Monticello zachytený na VIDEO pomocou dronu

Gigantický vodný priepad priehrady Monticello zachytený na VIDEO pomocou dronu

7
priehrada

Do sekcie dychberúcich videí zhotovených z vtáčej perspektívy prostredníctvom dronu pribudlo ďalšie. Ponúkne nám unikátny pohľad na jeden z najväčších otvorov slúžiacich pre odvádzanie nadbytočnej vody.

Prepadové pole, respektíve úsť, má tvar kruhu a vyslúžilo si miestnu prezývku „Glory Hole“. Nachádza sa na kalifornskej priehrade Monticello a ide o jeden z najväčších otvorov pre odvádzanie odpadovej vody na svete.

Priehrada bola vybudovaná medzi rokmi 1953 až 1957 a jej hrádza je vysoká 93 metrov. Dĺžka hrádze dosahuje až 312 metrov. Spomínaný priepad má priemer 22 metrov a pretečie cez neho maximálne 14 400 metrov kubických vody za sekundu.

Pomocou dronu bol tento priepad natočený vôbec po prvýkrát. Dron ovládal profesionálny pilot a zhotovenie video záznamu povolili prevádzkovatelia priehrady.

Autor zachytil priepad v tej najlepšej možnej chvíli, pri plnom vyťažení. Silné dažde v oblasti zapríčinili markantné navýšenie hladiny priehrady, preto musela byť nadbytočná voda odvedená práve cez dieru Glory Hole. Pohľad to je vskutku hypnotizujúci a tak trochu aj desivý.

K TÉME: Dron GoPro Karma sa konečne vrátil do predaja. Po troch mesiacoch