Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Už ho poznáme. Samsung Galaxy S8 sa objavil na nových renderoch a...

Už ho poznáme. Samsung Galaxy S8 sa objavil na nových renderoch a potvrdil uniknutú foto

6
Galaxy S8 v podobe renderu

Internet nám opäť ponúkol možnosť nahliadnuť do blízkej budúcnosti. Ešte čerstvý render Galaxy S8 a rozmernejšieho Galaxy S8 Plus potvrdzuje elimináciu domovského tlačidla pod displejom či prítomnosť netradične tenkých rámikov. Veľmi podobne prevedené vizuálne spracovanie navyše niesol aj neznámy smartfón so značkou Samsung na nedávno uniknutej fotografii.

Renomovaný tech web Cnet Korea zverejnil informácie od jedného z tých šťastlivcov, ktorí mali príležitosť s nadchádzajúcou vlajkovou loďou juhokórejskej špičky prísť do priameho kontaktu ešte pred oficiálnym predstavením. To by malo byť tento rok zrealizované trošku neskôr, ako bolo posledný čas zvykom, za čím údajne stojí snaha priniesť naozaj bezkonkurenčný model. Momentálne sa hovorí o apríli, pričom Galaxy S7 uzrel svetlo sveta počas podujatia MWC 2016, ktoré otvorilo svoje brány na prelome februára a marca. Nevylučuje sa však, že nám netrpezlivo očakávanú novinku v Španielsku ukáže aspoň na krátkom videu.

Ako už bolo spomenuté, presunutie predstavenia môžno odôvodniť tým, že si výrobca chce dať po dnes už nepredávanom phablete Galaxy Note7 záležať, aby mohol prostredníctvom pokročilých inovácií v Galaxy S8 či S8 Plus vykryť obrovské straty z jeho neúspechu. Bol to predsa strategický model a ako môžeme vidieť, odrazilo sa to aj na obchodných výsledkoch za posledný kvartál uplynulého roka 2016. Za október, november a december mal totiž v predaji smartfónov prvenstvo kalifornský gigant Apple, nie Samsung.

Dostupné rendery ponúkajú okrem podoby dizajnu aj konkrétne rozmery hlavných častí konštrukcie. Web PhoneArena píše, že okrem iného potvrdzujú i dlhšie známy pomer strán (@evleaks tvrdil, že Samsung zvolil 18:9) zobrazovacieho panela, presunutie biometrického snímača odtlačkov prstov na zadnú stranu či stále trčiaci hlavný fotoaparát. Vizuálne prevedenie tela pripomína z viacerých uhlov pohľadu predchádzajúcu generáciu, a to isté platí o použitých materiáloch. Prednú a zadnú stranu Galaxy S8 bude tvoriť odolné sklo, boky zase prémiový hliník. Čo sa teda týka konštrukcie, takmer všetky podstatné detaily už viac-menej poznáme.

Foto: Venture Beat

V tom, čo dnes poznáme, nájdeme aj uhlopriečku oboch modelov. Vďaka renderom vieme, že klasický Galaxy S8 ponúkne 5,8 a jeho väčší súrodenec Galaxy S8 Plus až 6,2-palcový panel, pričom oba dostanú zaoblené bočné strany s funkčným využitím. Zaoblenie má byť ale tentokrát miernejšie, aby pochopiteľne vznikalo menej nežiadanej dotykovej interakcie. Pomer medzi displejom a telom v jednom prípade vraj dosahuje 83 a v tom druhom slušných 85 percent, čo je vzhľadom k aktuálnej situácii (76,1 %) možné považovať za dosť výrazné zlepšenie.