Na podujatí MWC 2017 sa so svojimi novinkami neprezentovali len tradiční výrobcovia zvučných mien, ale aj menej známe spoločnosti z Číny. Asi najviac zaujala novinka, smartfón UMi Z Pro.

Výrobca UMi Mobile už ukázal, že vie trhu poskytnúť zariadenia s príťažlivým vzhľadom a parametrami, ktoré sú spojené s priaznivou cenou. Čínska cenová politika zohráva rolu aj pri novinke UMi Z Pro.

Kompletná špecifikácia UMi Z Pro

UMi s novým modelom nasleduje aktuálny trend duálnych fotoaparátov. Obe zadné kamery majú rozlíšenie 13 Mpx a vyrobila ich renomovaná spoločnosť Sony. Ich označenie je IMX 258. Šošovky pracujú tak, že jedna sníma čiernobiele spektrum samostatne a pre zachytenie snímok s vyváženou farebnosťou pracujú obe súčasne. Podobné riešenie sme videli pri duálnom fotoaparáte Leica, ktorý bol prvýkrát použitý v zariadení Huawei P9 a P9 Plus.

Čiernobiela snímka zhotovená monochromatickým snímačom UMi Z Pro

TIP: UMi Z Pro v predaji od 9. marca 2017, získajte časovo obemedzenú zľavu

Zároveň ide o prvý smartfón s pokročilým duálnym fotoaparátom, ktorý poháňa výkonný čipset MediaTek Helio X27. Jeho desať jadier pracuje s grafikou Mali T880 MP4. 13 Mpx snímač dokonca nájdeme aj na prednej strane zariadenia. Selfie jednotku pre zmenu vyrobil Samsung (typ S5K3L8), rovnako tak moduly operačnej pamäte, ktorá má kapacitu 4 GB. Selfie kameru sprevádza aj LED blesk.

Obsah vám sprostredkuje 5,5-palcový IGZO LCD displej s rozlíšením FHD 1080p výrobcu Sharp (401 ppi, ochranné sklo DragonTrail). Dve SIM karty si poradia s LTE konektivitou, už na prvý pohľad zaujme elegantné jednoliate telo zhotovené z kovu s precízne frézovanými prvkami a za zmienku tiež stojí 3780 mAh batéria (výrobca Sony, výrobcom avizované dva dni výdrže).

Umi Z Pro

Vzhľadom na aktuálny rok by sme očakávali najnovšiu verziu OS Android. Realitou je verzia 6.0 Marshmallow, no našťastie je už OTA aktualizácia na verziu 7.0 Nougat v príprave. Výrobca deklaruje použitie čistej podoby systému, čiže žiadne zapratanie nadstavbou či aplikačným balastom. Čistý Android zabezpečí hladký a rýchly chod tak, ako napríklad pri Moto smartfónoch aj z lacnejšej triedy.

Umi Z Pro

Snímač odtlačkov prstov nájdeme hneď pod displejom (Touch ID 2.1). Toto umiestnenie nám vyhovuje asi najviac, aj keď je pravdou, že mnohí skôr preferujú polohu na zadnej strane. Smartfón je hrubý 8,2 milimetra a váži 175 gramov. Konektor USB typ C je samozrejme prítomný tiež. Dáta uložíte do 32 GB internej pamäte aj s podporou pre 256 GB microSD karty.

Umi Z Pro

Cena a dostupnosť

Ako býva pri čínskych výrobcoch zvykom, zariadenie čoskoro poputuje do predpredaja. Predpredaj začne už 9. marca 2017. Ak sa prihlásite na odber noviniek prostredníctvom e-mailovej adresy, výrobca vám pošle zľavový kód pre kúpu v hodnote 50-tich dolárov. Uskutočniť tak môžete len do 8. marca 2017, ešte pred začatím predaja.

Výrobca v rámci predstavenia zorganizoval aj súťaž, v ktorej môžete jeden smartfón UMi Z Pro získať. Súťaž nazval „komentuj a zdieľaj“, pričom jedného výhercu vyžrebuje už 13. marca 2017. Šírenie posolstva UMi je potrebné spojiť s hashtagom #DualLensZPRO. Aby sme nezabudli, na záver cena. Na oficiálnej stránke výrobcu svieti údaj 299 dolárov, čiže po prepočte približne 282 eur.

Predpredaj, súťaž a hlavne video ukážky toho, čo duálna kamera smartfónu Z Pro dokáže, nájdete na oficiálnych stránkach výrobcu. Už teraz sme zvedaví, ako na tento model časom odpovedia ostatní konkurenční čínski výrobcovia.

Zobraziť predpredaj a súťaž pre UMi Z Pro