Úvod Tlačová správa Uber expanduje. Oddnes bude po Prahe dostupný aj v Brne

Uber expanduje. Oddnes bude po Prahe dostupný aj v Brne

0

Celosvetovo rozšírená technologická spoločnosť Uber sa v rámci susednej Českej republiky rozširuje. Práve dnes začne fungovať už aj v Brne.

Po Prahe, kde bola služba spustená v roku 2014, je Brno druhým mestom v Českej republike, kde je možné službu využívať. Vďaka aplikácii, ktorá prepája vodičov a cestujúcich po celom svete, môžu teraz aj obyvatelia Brna využívať bezpečný a pohodlný spôsob dopravy, ktorý pomáha v mestách zvyšovať dopravnú obslužnosť.

Uber funguje vo viac ako 500 mestách a 80 krajinách sveta. Celosvetovo prepája zhruba milión vodičov s miliardou cestujúcich prostredníctvom aplikácie pre smartfóny. Od roku 2014, keď bola služba spustená v Prahe, poskytuje aj obyvateľom ČR pohodlný a efektívny spôsob prepravy jedným dotykom. To, ako je aplikácia medzi ľuďmi stále obľúbenejšia, ukazujú aj štatistiky. Počet aktívnych cestujúcich, ktorí práve v Prahe využívajú aplikáciu Uber, sa rádovo pohybuje v desaťtisícoch.

Nový spôsob dopravy v metropolách

Uber ponúka technologické riešenie, ktoré významne zlepšuje dopravnú obslužnosť v mestách tým, že dopĺňa a rozširuje sieť mestskej hromadnej dopravy a znižuje počet áut v uliciach. Odľahčuje tak mesto od dopravných zápch, znižuje ekologickú záťaž a rieši problém nedostatku parkovacích miest.

„V Brne vidíme veľký potenciál. Len za posledné tri mesiace sme zaznamenali takmer 10-tisíc otvorení našej aplikácie bez toho, aby sme tu túto službu akokoľvek podporovali. Brno, takzvané české Silicon Valley, je miestom, kde sú ľudia veľmi otvorení inováciám a moderným produktom a Uber presne takýto typ služby je,“ hovorí Tomáš Peťovský, generálny riaditeľ Uber pre Česko a Slovensko a dodáva: „Našim cieľom je dostať viac ľudí do menej áut a odľahčiť tak miestnu dopravu.”

Podľa prieskumu spoločnosti TNS Aisa už teraz až 79 % Brňanov (ktorí poznajú Uber) chce, aby bol Uber dostupný aj v Brne. Oslovení tiež prejavili veľký záujem aj o možnosť stať sa partnerskými vodičmi Uber – takmer 40 %.

Uber

Ako bude služba v Brne fungovať

V Brne bude dostupná služba UberPOP. Tento druh služby ponúka štvordverový sedan typu Škoda Fabia alebo podobné. Dojazdový čas vodičov môže byť v Brne dočasne dlhší ako je zvyčajne (v Prahe je priemerný dojazdový čas do 5 minút). Uber bude pridávať nových partnerských vodičov postupne s rastom počtu cestujúcich tak, aby zabezpečil, že auto príde do pár minút od stlačenia tlačidla, čím je Uber povestný po celom svete.

Cena uberPOP bude v Brne rovnaká ako v Prahe a skladá sa zo základného jazdného („nástupnej sazby”) vo výške 25 Kč, ceny za kilometer vo výške 9,90 Kč a ceny za minútu jazdy vo výške 3 Kč. Minimálne jazdné je 55 Kč. Po zadaní promokódu AHOJBRNO do aplikácie Uber užívatelia získajú prvú jazdu do 300 Kč zdarma.

Víkendové cestovanie v Brne zadarmo

Pri príležitosti vstupu Uberu do Brna, budú mať všetci obyvatelia Brna tento víkend, teda od piatku 3. februára od 18.00 hod. do nedele 5. februára do 24.00 hod., možnosť odviezť sa Uberom zadarmo. Každý užívateľ môže v tomto období po Brne bezplatne uskutočniť 4 jazdy do hodnoty 150 Kč. Akcia platí pre súčasných i nových cestujúcich. Tí, ktorí aplikáciu ešte nemajú, môžu si ju stiahnuť do mobilného telefónu a zadať promokód UBERVIKEND. Pokiaľ bude cena jazdy vyššia ako 150 Kč, užívateľ zaplatí len rozdiel.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ubercab“]