Úvod Zaujímavosti Telefón Adolfa Hitlera, cez ktorý vydal stovky krutých rozkazov bol na predaj....

Telefón Adolfa Hitlera, cez ktorý vydal stovky krutých rozkazov bol na predaj. Vydražil sa na 230 610 €

0

Nedeľné poobedie mnohí z nás radi trávia v prírode, na gauči, športovo alebo akokoľvek inak. Skupinka ľudí sa však rozhodla, že ich vízia nedeľnej srandy a oddychu je zúčastniť sa aukcie majetku veliteľa nacistického Nemecka, Adolfa Hitlera.

Počas tejto aukcie sa na predaj objavil aj jeho telefón. Kto by si ho už len chcel kúpiť? Vyzerá to tak, že mnohí. Po chvíľkovom handrkovaní sa, sa predal za dychberúcich 230 610 €.

Publikácia ABC News, ktorá o aukcii informovala ďalej priblížila, že vyvolávacia cena za objekt, ktorý bol v tak intímnej blízkosti Hitlera a cez ktorý pravdepodobne vydával príkazy navždy ovplyvňujúce Európu bola až 100 000 dolárov. Najvyššia ponuka prišla cez telefón, pričom meno kupca známe nie je.

Telefón je „ozdobený“ symbolom nacistickej strany a zároveň je v ňom vyryté meno Hitlera. Ten mal svoj telefón využívať hneď na niekoľkých miestach, vrátane svojho bunkru, vlaku a letného sídla. Keď Rusi, vtedy okupujúci Nemecko navštívili bunker, v ktorom sa schovával Hitler, objavili aj jeho telefón. Ten predali britskému dôstojníkovi Sir Ralphovi Raynerovi. Odteraz už však patrí niekomu inému.

Zaujímavosťou je aj to, že sa v aukcii predal porcelánová figurína nemeckého ovčiaka taktiež patriaca Hitlerovi. Cena? Slušných 23 000 €.