Úvod Výrobcovia Sony Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra oficiálne: Stredná trieda a skvelý fotoaparát

Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra oficiálne: Stredná trieda a skvelý fotoaparát

1
Sony Xperia XA1

Spoločnosť Sony predstavila okrem high-end modelu XZ Premium aj dva kúsky zo strednej triedy. Nesú označenie Xperia XA1 a XA1 Ultra, a chvália sa fotoaparátom, ktorý by ste v tejto triede nečakali.

Sony Xperia XA1 Ultra16 Mpx fotoaparát s 1/2.6” senzorom (ekvivalent 23 mm objektívu), clonou f/2.0 a automatickým zaostrovaním. Upozorňujeme, že ide o predný selfie fotoaparát.

Primárny snímač na zadnej strane má 23 Mpx rozlíšenie, veľkosť 1/2.3” (ekv. 24 mm objektívu), clonu f/2.0 a digitálnu SteadyShot stabilizáciu (bez optickej stabilizácie). Xperia XA1 Ultra prichádza s obrovským 6,0-palcovým displejom s FHD 1080p rozlíšením.

Xperia XA1

Pod kapotou nájdeme čipset MediaTek Helio P20 a 2700 mAh batériu, ktorú nabijeme pomocou USB typ C konektora a rýchlej technológie Express+ 2.0. Zariadenie beží pod systémom Android 7.0 Nougat a na trh príde v priebehu jari v čiernom, zlatom, ružovom a bielom prevedení. Aby sme nezabudli, operačná pamäť RAM má kapacitu 4 GB.

Sony Xperia XA1

6 palcov je pre mnohých veľa. Riešením je tento menší model. Jeho 5,0-palcový displej po bokoch ohraničujú takmer neexistujúce rámiky. Má menšie HD 720p rozlíšenie. Fotoaparát má 23 Mpx rozlíšenie, snímač s veľkosťou 1/2.3” (ekv. 24 mm objektívu), clonu f/2.0, hybridné zaostrovanie a SteadyShot stabilizáciu.

Síce s týmto snímačom zachytíte maximálne FHD 1080p video, no napriek tomu ide o fotoaparát, ktorý je na strednú triedu až príliš dobrý. Vpredu nájdeme 8 Mpx kameru s automatickým zaostrovaním.

Xperia XA1

Pri tomto zariadení nám musí stačiť 3 GB kapacita RAM a opäť čipset MediaTek Helio P20. Menším sklamaním je nižšia 2300 mAh kapacita batérie, ktorú nabijete cez pomaly miznúci microUSB konektor. Tak ako predošlý väčší model, aj tento príde na hlavné trhy na jar v zlatom, bielom, čiernom a ružovom prevedení. S cenami sa oboznámime neskôr.