Úvod Aplikácie Do obchodu Google Play dorazila odľahčená verzia aplikácie Skype

Do obchodu Google Play dorazila odľahčená verzia aplikácie Skype

4

Skype ako populárna komunikačná platforma je hojne využívaná aj pri mobilných zariadeniach v rámci oficiálnych aplikácií. Dnes sa objavila pre platformu Android ďalšia.

Ide o odľahčenú verziu Skype Lite, ktoré je zatiaľ určená výhradne pre Indiu. India je rozvíjajúci sa trh, ktorý sa stále pasuje s nedostatočne rýchlym internetovým pripojením. Rýchlosť a dostupnosť pripojenia, ktoré v našich končinách považujeme za samozrejmé, je v niektorých častiach Indie doslova luxusom.

Aplikácia Skype Lite má len 13 MB a je navrhnutá tak, aby konzumovala čo najmenej dát a vystačila si aj s pomalším pripojením. Všetko pri zachovaní plnohodnotného zážitku z komunikácie. Aj fotografie zdieľané cez appku Skype Lite budú komprimované tak, aby boli nenáročné na presun a stiahnutie.

Skype Lite

Aplikácia je síce dostupná výhradne v Indii, no ak sa stretne s patričným úspechom, určite si nájde cestu aj na ostatné menej vyspelé trhy. Skype nie je jedinou aplikáciou v obchode Google Play, ktorá ma odľahčenú verziu.

Ďalšie Lite aplikácie

Na rozvojové trhy sa zameral aj Facebook. Ten ponúka odľahčenú verziu oficiálnej aplikácie, ale aj appky Facebook Messenger. Sú jednoduché, nenáročné na spotrebu energie a dát, a hlavne rýchle.

Facebook Lite si môžete stiahnuť voľne z obchodu Google Play. Messenger Lite a Skype Lite nie sú pre naše končiny oficiálne dostupné. Nainštalovať si ich môžete prostredníctvom .apk súboru, čo však nemusí byť bezpečné.

Rýchle a nenáročné surfovanie po internete pre zmenu zabezpečí prehliadač Opera Mini. Opera Mini sa v obchode Google Play nachádza už dlho a stiahnuť sa dá aj u nás. V našej krajine problémy s pomalým pripojením zrovna nemáme, no vrásky nám robia obmedzené dátové balíčky operátorov. Dostupnosť Lite aplikácií by mnohí určite ocenili aj u nás.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.facebook.lite“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opera.mini.native“]