Úvod Samsung Samsung Galaxy S8 Čoraz viac zdrojov poukazuje na šialene vysokú cenu Galaxy S8. Takéto farby...

Čoraz viac zdrojov poukazuje na šialene vysokú cenu Galaxy S8. Takéto farby budú k dispozícii

19
© PhoneArena

Keď sme sa prvýkrát dozvedeli o plánovanej cene za Galaxy S8 vo výške 849 dolárov (predbežne 849 €), nevenovali sme tomu veľkú pozornosť. Nebolo totiž jasné či išlo o menší alebo väčší model, ktorý býva spravidla drahší.

Uplynulý piatok sa však na internete objavil „výcuc“ z databázy ukrajinského predajcu, ktorý uvádza ceny za oba modely v tamojšej mene. Po prepočte na eurá však máme ešte horšie správy, než predtým.

Cena Galaxy S8začínať na 900 €, v prípade Galaxy S8+ má dokonca prekročiť hranicu 1000 €. Je však pravdepodobné, že sa ceny budú líšiť región od regiónu, takže určite nejde o finálnu sumu. Novinky majú byť dostupné v čiernom, zlatom a sivom prevedení.

Okrem toho, ďalším zdrojom, ktorý vyrukoval s cenou chystanej novinky od Samsungu je zdroj pochádzajúci z Číny. Tento zdroj tvrdí, že sa bude uvádzacia cena pohybovať na hranici 6088 RMB, teda približne 834 €.

To teda znamená, že sa milovníci edge-to-edge novinky od Samsungu budú musieť poriadne pripraviť. Na druhú stranu, podobný príbeh čaká aj milovníkov zariadení od Apple. Ich nový smartfón s OLED displejom má byť ešte drahší. Podobný príbeh platí aj v prípade LG, ktorého vraj „netrápi, že G6 bude drahší než G5, lebo aj Samsung a Apple zvyšujú ceny.

Nové smartfóny v roku 2017 teda nebudú tie z lacnejších.

Dôvodom zvyšovania cien majú byť ohybné OLED panely, duálne fotoaparáty, tenké rámiky a ďalšie vylepšenia.