Úvod Výrobcovia Samsung Samsung poodhalil nový Exynos 9: Toto je procesor, ktorý môže poháňať Galaxy...

Samsung poodhalil nový Exynos 9: Toto je procesor, ktorý môže poháňať Galaxy S8!

2
exynos
Minuloročné modely Galaxy S7 a S7 edge poháňal jeden z dvoch procesorov. Bol to Snapdragon 820 alebo Exynos 8 Octa, ktorý využívajú modely predávané na Slovensku. Tento rok sa má história opakovať.

Aj napriek tomu, že sa väčšina uniknutých informácií venovala verzii so Snapdragon 835 od Qualcommu a tomu, ako tento krok ovplyvnil konkurenciu nesmieme zabúdať ani na to, že veľká časť predávaných Galaxy S8 pobeží aj vďaka kremíku priamo z rúk Samsungu.

Nový kremík by mal niesť označenie Exynos 9, a to aj napriek tomu, že sme ho doteraz poznali pod označením Exynos 8895.

Momentálne však ide o špekuláciu, ktorá je však podopretá oficiálnym obrázkom priamo od Samsungu. Dá sa predpokladať, že procesor s najvyšším radovým číslom bude poháňať práve dvojicu chystaných vlajkových lodí, Galaxy S8 a S8+.

S blížiacim sa podujatím Mobile World Congress sa dá očakávať, že Samsung prezradí všetky detaily ešte tento alebo budúci týždeň. Podobne, ako Snapdragon 835 by mal byť aj Exynos 9 vyrobený najmodernejším 10nm FinFET procesom. Ak sa jeho špecifikácie budú zhodovať s tými, ktoré sú známe o Exynos 8895, tak očakávajte osemjadrový procesor so štyrmi vlastnými jadrami M2 a štyrmi jadrami ARM Cortex-A53. Chýbať nebude ani nový grafický čip Mali-G71.