Úvod Tlačová správa Samsung predstavil nové Gear VR s ovládačom a rozšíril tak Gear VR...

Samsung predstavil nové Gear VR s ovládačom a rozšíril tak Gear VR portfólio

Virtuálna realita bude vďaka novým Gear VR dostupnejšia a zábavnejšia.

0
Samsung Gear VR
© Samsung

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd. dnes predstavila úplne nové okuliare Gear VR s ovládačom, ktorými rozširuje vlastné portfólio zariadení Gear VR a uľahčuje ich používanie.

Ovládač je možné pohodlne ovládať jednou rukou a zlepšuje interakciu s minimálnym pohybom paží a hlavy. Užívatelia si tak môžu užívať virtuálnu realitu dlhšie a komfortnejšie, než doteraz.

Ovládač má ergonomicky zaoblený tvar a je zároveň diaľkovým ovládačom aj gamepadom v jednom.

Ovládač sa skladá z týchto prvkov:

  • Touchpad a potvrdzovacie tlačidlo – potvrdzovacie tlačidlo umožňuje ľahšiu aktiváciu v hre, zatiaľ čo touchpad slúži pre rýchlejší výber a interakciu vo VR aplikáciách. Zároveň umožňuje rôzne formy pohybu, vrátane schopnosti ukazovať, chytať a prenášať, nakláňať sa alebo strieľať.
  • Tlačidlá domov, hlasitosť a späť – so základnými ovládacími tlačidlami budú mať užívatelia všetky potrebné funkcie na dosah a môžu sa tak sústrediť na samotný pohlcujúci obsah.
  • Pútko na zápästie – pre prípad prudkých pohybov je ovládač vybavený pútkom na zápästie, ktoré umožňuje jeho bezpečné uchytenie.

„Samsung určuje a rozširuje štandardy v oblasti virtuálnych zážitkov, ktoré sa snaží sprístupniť vo vysokej kvalite širokej verejnosti,“ hovorí DJ Koh, prezident divízie mobilných komunikácií v spoločnosti Samsung Electronics. „Gear VR s ovládačom rozširuje portfólio našich VR produktov a uľahčuje používateľom dokonale sa ponoriť do virtuálnej reality pri hre aj pri sledovaní videa.“

Gear VR s ovládačom disponujú 42 mm šošovkami so zorným poľom 101 stupňov a pokročilou technológiou, ktorá opravuje prípadné skreslenie obrazu a zabraňuje vzniku závratov pri pohybe. Samsung Gear VR s ovládačom podporuje ako micro USB tak aj USB port typu C s redukciou. Dostupný bude v lesklej farbe Orchid Grey.

Navyše sú okuliare Gear VR vybavené praktickým pútkom, za ktoré bude možné ovládač zavesiť vo chvíli, kedy nebudú využívané.

Samsung taktiež v priebehu marca na internetových stránkach Oculus Developer zverejní kompletný balík pre vývojárov systému (SDK) pre Gear VR s ovládačom.

Posledná edícia Samsung Gear VR je kompatibilná s Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6 a S6 edge a Galaxy S7 aj S7 edge.

Samsung Gear VR – produktové špecifikácie

  Samsung Gear VR s ovládačom   Ovládač
Optické šošovky Φ42, zorné pole (FOV) 101º x 6,25 Ovládanie a funkcie Touchpad (klikací), spúšť, Tlačidlá domov, späť a hlasitosť
PUI / Tlačidlá Touchpad, Tlačidlá späť, domov a hlasitosť Senzory Gyroskop, Rýchlomer, Magnetický senzor (Vzorkovacia frekvencia: 200 Hz)
Senzory Gyroskop, Rýchlomer (Vzorkovacia frekvencia: 1 KHz), Proximity Indikátor Trojfarebná LED * 1ea
 

Konektivita

USB 3.1 (Typ C) a microUSB Bluetooth Bluetooth 4.2 BLE + HID Gamepad profil
Váha, rozmery, farba 345 g; 207,8 x 122,5 x 98,6 mm; Orchid Grey Batéria AAA Battery * 2ea (1000 mAh, pri priemernom používaní 2 hodiny denne vydrží 34 dní
    Kompatibilný OS Android Lollipop 5.0 alebo novší
    Rozmery / farba 107,5 x 48 x 30,5 mm / Black