Úvod Smartphony Dohady Samsung Galaxy S8: Dva modely, bez názvu „edge“ a s väčšími uhlopriečkami

Samsung Galaxy S8: Dva modely, bez názvu „edge“ a s väčšími uhlopriečkami

0
© PhoneArena

Okolo displeja očakávaného vlajkového smartfónu Samsung Galaxy S8 sa vedú mnohé dohady. Rôzne zdroje sa nevedia zhodnúť na veľkosti uhlopriečky či jeho rozlíšení.

Viac svetla do problematiky priniesol Evan Blass, a.k.a @Evleaks, ktorý už dlhodobo a veľmi spoľahlivo informuje o ešte nepredstavených mobilných zariadeniach. Sám bol znepokojený množstvom špekulácií, ktoré sa často rozchádzali.

Evan uviedol, že Samsung predstaví dve zariadenia. Pomenované by mali byť ako Samsung Galaxy S8 a Samsung Galaxy S8+. Žiadny edge. Napriek tomu, že z pomenovaní zmizol názov „edge“, minimálne jeden z modelov prinesie po stranách zahnutý displej.

Galaxy S8

Názov S8+ odráža inú vlastnosť, a to veľkosť uhlopriečky. Už vieme, že obe zariadenia prídu s koncepciou, pri ktorej bude displej zaberať drvivú väčšinu plochy predného panela. V tele rovnakej alebo menšej veľkosti teda môže byť umiestnený displej s väčšou uhlopriečkou.

Samsung Galaxy S8 dostane QHD rozlíšenie a veľkosť 5,8 palca. Model Galaxy S8+ bude disponovať až 6,2-palcovou uhlopriečkou, pri ktorej sa taktiež stretneme s QHD rozlíšením. Displeje budú samozrejme vyrobené Super AMOLED technológiou.

Galaxy S8

Predstavenie

Oba špičkové smartfóny Samsung predstaví na vlastnom podujatí. Udeje sa tak koncom marca 2017, konkrétnejšie 29. deň v mesiaci. Počítať môžeme s čipsetom Snapdragon 835, minimálne 4 GB kapacitou RAM, pokrokovým fotoaparátom alebo najnovším OS Android vo verzii Nougat.

Samsung pridá aj vlastného digitálneho asistenta fungujúceho na báze strojového učenia, prekvapiť môže skener očnej dúhovky alebo snímač odtlačkov prstov umiestnený na zadnej strane zariadenia.

Prvotriedne spracovanie, špičkový dizajn, pokročilé technológie a punc značky posadí cenu vyššie, ako pri minuloročných vlajkových modeloch. Základný Galaxy S8 má stáť až 849 dolárov, resp. 849 eur pre záujemcov zo starého kontinentu.