Úvod Výrobcovia Sony Ďalšia novinka od Sony. Toto je projektor, ktorý premení akýkoľvek povrch na...

Ďalšia novinka od Sony. Toto je projektor, ktorý premení akýkoľvek povrch na dotykovú plochu

0
Xperia Touch

Výrobca Sony to na podujatí MWC 2017 rozbalil vo veľkom štýle. Okrem špičkového high-end smartfónu a jeho súrodencov zo strednej triedy výrobca predstavil aj projektor.

Ako už iste tušíte, nepôjde o obyčajný projektor. Volá sa Xperia Touch, beží pod taktovkou operačného systému Android a dal by sa označiť za experimentálny. Tento projektor dokáže premeniť akýkoľvek povrch na dotykovú plochu.

Výrobca pre projektor Xperia Touch vymyslel prispôsobené používateľské rozhranie, pričom celé zariadenie cieli na používanie v domácnosti. Na jednom mieste sa vám zobrazia informácie z kalendára, aktuálne počasie, podujatia vo vašom okolí a ešte ďaleko viac. Zaujímavo vyzerá napríklad video komunikácia cez Skype.

Xperia Touch

Keďže táto dotyková digitálna nástenka používa operačný systém Android, môžete prehliadať webové stránky, sledovať videá, sťahovať obsah z obchodu Google Play a tak podobne. Pomocou funkcie Remote Play môžete dokonca projektor pripojiť k hernej konzole PlayStation 4.

Projektor Xperia Touch využíva patentovanú technológiu pre projekciu nazvanú Sony SXRD. Technológia detekuje gestá a dotyky pomocou niekoľkých infračervených senzorov a kamery so snímkovaním 60 fps.

Xperia Touch

Obraz je premietaný v HD 720p rozlíšení a veľký môže byť od 23 do 80 palcov. Pre zobrazenie najnižšej uhlopriečky musí byť projektor relatívne blízko steny alebo iného povrchu. Netradičný projektor má niekoľko predinštalovaných aplikácií, ktoré sú priamo určené pre takýto druh ovládania. Ide o klavír alebo niekoľko grafických appiek pre kreslenie.

Xperia Touch Xperia Touch

Netradičné smart zariadenie príde do predaja v Európe na jar s vysokou maloobchodnou odporúčanou cenou 1499 eur. Naše sny o domácom dostupnom smart projektore sa teda práve rozplynuli.

Sony na MWC 2017

Sony Xperia XZ Premium oficiálne: 4K displej a slow-mo video pri 960 FPS!

Sony Xperia XA1 a XA1 Ultra oficiálne: Stredná trieda a skvelý fotoaparát