Úvod Hry Pokémon Go prekonal magickú hranicu: Tvorcom zarobil viac ako 1 miliardu dolárov!

Pokémon Go prekonal magickú hranicu: Tvorcom zarobil viac ako 1 miliardu dolárov!

Pokémon Go - najrýchlejšie zarábajúca hra v histórii aplikácií.

0

Pokémon Go bol najväčším herným hitom roku 2016. Hrali ho snáď všetci. Aj doteraz svojim tvorcom zarába rozprávkové čiastky. Síce nejde o 18 miliónov dolárov denne ako za čias svojej najväčšej slávy, spoľahnúť sa však môžu na 1,5 až 2 milióny denne. Slušné!

Podľa analytickej spoločnosti, ktorá sa zameriava na aplikácie sa Pokémon Go za 7 mesiacov na trhu podarilo prekonať hranicu 1 miliardy dolárov v príjmoch na všetkých platformách. Ide preto o aplikáciu, ktorá túto hranicu dosiahla vôbec najrýchlejšie v celej histórii aplikácií. Okrem toho zatiaľ nebadať známky spomalenia.

Pre porovnanie, Clash Royal, jedna z najúspešnejších mobilných hier vôbec prišla na trh pred jedenástimi mesiacmi a hranicu 1 miliardy dolárov zatiaľ neprekonala. Za prvých sedem mesiacov pôsobenia spoločnosť, ktorá hru prevádzkuje zarobila približne 550 miliónov dolárov.

Úspech Pokémon Go v zimných mesiacoch, keď sa ľudia zdržiavajú prevažne v interiéroch analytici pripisujú hlavne rôznym eventom. V krátkej budúcnosti pritom tvorcovia chystajú veľkú aktualizáciu, ktorá má k hre opäť pritiahnuť milióny ľudí.