Úvod Zariadenia Oukitel predstavil nekompromisne lacný 3G smartfón Oukitel C5

Oukitel predstavil nekompromisne lacný 3G smartfón Oukitel C5

0

Koncom minulého roka predstavil čínsky výrobca Oukitel smartfón s označením C5 Pro, ktorý sa chválil 4G konektivitou a cenou, ktorá bola dvojciferná. 

Aby sme boli presnejší, cena smartfónu Oukitel C5 Pro sa momentálne pohybuje okolo sumy 65-tich eur. Oukitel však predstavil ďalší smartfón, ktorý bude ešte lacnejší.

Volať sa bude Oukitel C5 a od Pro verzie sa bude odlišovať iba v troch podstatných prípadoch. Model C5 Pro momentálne beží na platforme Android vo verzii 6.0 Marshmallow. Aktualizácia na Android 7.0 je v príprave (približný termín uvoľnenia – marec 2017). Novší Oukitel C5 príde na trh rovno s poslednou verziou OS Android 7.0 Nougat.

Pracovať budeme len s 3G konektivitou, ktorá však ako úplný základ môže postačiť. Postará sa o ňu 3G čipset MediaTek MT6580. Pro verzia disponuje čipsetom MediaTek MT6737 už so 4G modemom.

Oukitel C5
Oukitel C5 a C5 Pro budú po dizajnovej stránke rovnaké

Posledným rozdielom je cena. Oukitel C5 bude lacnejší ako Oukitel C5 Pro. Výrobca presnú sumu neuviedol. Dozvieme sa ju až neskôr v tomto mesiaci, kedy novinka príde do (online) predaja.

Ďalšie parametre

Ak bude smartfón skutočne stáť menej ako napríklad 60 eur, dostaneme tiež 5,0 palcový HD 720p displej, 2 GB RAM 16 GB úložisko. Displej je navyše prekrytý 2.5D sklom a výrobca hovorí o vyššej odolnosti voči rozbitiu.

Batéria s kapacitou 2000 mAh bude vzhľadom na nenáročný čipset bohate stačiť, potešia dva sloty pre SIM karty a jeden pre microSD kartu. Všetko zabalené v hliníkovom ráme. Fotoaparáty budú zanedbateľné. Interpolácia na 8 Mpx v prípade zadnej kamery, interpolácia na 5 Mpx v prípade predného fotoaparátu.

Ako sme spomínali, cena pre model C5 bude známa koncom mesiaca po spustení predaja. Určite budeme sledovať, ako nízko ju výrobca položí. Byť online a v pohybe už vôbec nemusí byť drahé. Zatiaľ nám musí stačiť oficiálna stránka výrobcu pre Oukitel C5 na www.oukitel.com/c5.