Úvod Výrobcovia Nokia Avizovaná Nokia 3: Displej s veľkosťou 5,2″ a čipset Snapdragon 425

Avizovaná Nokia 3: Displej s veľkosťou 5,2″ a čipset Snapdragon 425

0
Nokia 6 je už známa. Čo ale ďalšie modely?

Len včera sme sa dozvedeli, že znovuzrodená fínska Nokia predstaví na podujatí MWC 2017 tri nové zariadenia. Má ísť o modely Nokia 3, Nokia 5 a dokonca o Nokiu 3310.

Pri poslednom menovanom netušíme, akým spôsobom ho výrobca vzkriesi z popola, no určite pôjde o skvelý ťah, ktorým na seba výrobca priláka pozornosť všetkých technologických očí.

Čo sa týka ostatnej menovanej dvojice, Nokia 5 ponúkne 5,2-palcový displej pravdepodobne s FHD 1080p rozlíšením a na jeho zadnej strane nájdeme 12 Mpx fotoaparát. Operačná pamäť RAM bude mať kapacitu 2 GB, pričom môžeme počítať s cenou blížiacou sa k hranici 200 eur.

Nokia 3

Nokia 3 bude skromnejšia. Aj pri nej nájdeme 5,2-palcový displej, no len s HD 720p rozlíšením. Výkon zabezpečí čipset Snapdragon 425 spolu s 2 GB kapacitou operačnej pamäte a 16 GB úložiskom. 13 Mpx fotoaparát doplní aj Android v najnovšej verzii Nougat. Zariadenie by nemalo byť drahšie ako 150 eur.

Dostupnosť

Už predstavený model Nokia 6 je zatiaľ dostupný výhradne v Číne. Na verejnosti sa objavili zmienky o verzii, ktorá bude určená pre medzinárodné trhy. Napovedá to nedávna sieťová a Bluetooth certifikácia.

Nokia 3 sa na hlavných trhoch objaví v priebehu marca alebo apríla. Fráza „na hlavných trhoch“ znamená, že u nás nie. Podľa našich informácií by si však mal minimálne jeden z modelov nájsť cestu aj na náš trh. Skôr ako v druhej polovici roka to však očakávať nemáme.