Úvod Novinky Android Viceprezident spoločnosti Google naznačil názov novej verzie OS Android

Viceprezident spoločnosti Google naznačil názov novej verzie OS Android

8
Android

Hiroshi Lockheimer zastrešuje z pozície viceprezidenta divíziu spoločnosti Google, ktorá má na starosti vývoj operačného systému Android. Hiroshi naznačil, ako by sa nová verzia OS mohla volať.

Nové verzie operačného systému sú vždy pomenované podľa známej cukrovinky, pričom názvy odzrkadľujú abecedné poradie. Ďalšiu verziu operačného systému Android oficiálne uvidíme na podujatí Google I/O, ktoré sa bude konať tento rok v máji.

Samozrejme nepôjde o plnú stabilnú verziu systému, ale o akýsi vývojársky náhľad. Pri ňom nás predstavitelia spoločnosti Google oboznámia s novými funkciami, vylepšeniami a tento rok možno aj s názvom.

Meno novej verzie OS Android bude začínať na písmeno „O“. Hiroshi Lockheimer si na sociálnej sieti Twitter neodpustil príspevok, ktorý mal podobu GIF animácie zobrazujúcej sladké Oreo.

Pred príchodom verzie Android N mnohí predpovedali, že bude niesť finálne označenie Nutella. Nakoniec pracujeme s názvom Nougat. Pri verzii „O“ vyzerá pomenovanie Oreo veľmi trefne. V podstate si ani nevieme spomenúť na názov inej populárnej sladkosti, ktorý by písmenom O začínal.

Viac ako názov je podstatná funkcionalita a vylepšenia systému. Na tie si ale ešte musíme pár mesiacov počkať.