Úvod MWC 2017 Na MWC 2017 sa ukáže aj francúzska spoločnosť Withings. Bude robiť garde...

Na MWC 2017 sa ukáže aj francúzska spoločnosť Withings. Bude robiť garde Nokii

0
Withings

Ak ste o značke Withings ešte nepočuli, ide o francúzsku technologickú spoločnosť, ktorú v minulom roku prevzala momentálne ostro sledovaná fínska Nokia. 

Nokia sa na podujatí MWC 2017 predvedie s novými smartfónmi a k tlačovej konferencii sa pridá aj spoločnosť Whitings. Zatiaľ nie je jasné, čo konkrétne táto spoločnosť predstaví.

Očakávať môžeme špeciálne príslušenstvo a aplikáciu, ktorá bude zameraná na sledovanie a vyhodnocovanie aspektov zdravia a životného štýlu. Toto portfólio by malo byť dostupné exkluzívne len pre smartfóny Nokia. Uvidieť by sme tiež mohli nové inteligentné hodinky s OS Android Wear 2.0 na palube.

Withings

O spoločnosti Whitings sa začalo hovoriť v roku 2014, kedy vyrukovala s hodinkami Activite Sapphire. Tie okamžite zaujali až niekoľkomesačnou výdržou batérie. Hodinky boli totižto hybridné. Precízne konštrukčné prevedenie dopĺňal klasický analógový ciferník. V útrobách hodiniek sa ale nachádzala tiež senzorová výbava, ktorá dokázala zaznamenať pohybové aktivity či sledovať spánok. Hodinky ste so smartfónom spojili pomocou aplikácie.

Neskôr prišli na trh ďalšie hybridné hodinky, ktoré vychádzali z pôvodnej prvotiny. Modely Whitings Activité SteelActivité Pop postupne doplnil inteligentný teplomer, váha a dokonca kefa na vlasy. Všetko spojené s aplikáciou a množstvom výstupných dát. Zariadení je pritom v ponuke ešte viac. Všetky nájdete na oficiálnom webe výrobcu.

Produkty spoločnosti Whitings nikdy netrhali rekordy predaja, no napriek tomu sú veľmi dobre hodnotené. Originálne dizajnové prevedenie, hybridná funkcionalita a rozumne nastavená cena učarovala nejednému technologickému nadšencovi. Podujatie MWC 2017 dáva spoločnosti dobrý priestor na to, aby sa dostala do povedomia širšej verejnosti.