Úvod Aplikácie Môžem to zdvihnúť? Vyskúšajte aplikáciu, ktorá odhalí otravné telefonáty

Môžem to zdvihnúť? Vyskúšajte aplikáciu, ktorá odhalí otravné telefonáty

1
Asi takto sa tvárime, keď obdržíme telefonickú ponuku na bambusové ponožky. Fotografia je ilustračná. Daná osoba nikdy nepracovala v oblasti tele marketingu.

Určite sa každý z vás už stretol s nechceným alebo rovno otravným telefonátom. Počas hektického dňa vedia byť telefonáty zamerané na prieskum trhu alebo marketing nepríjemné. 

Niektoré spoločnosti dokonca telefonujú aj cez víkendy či opakovane aj niekoľkokrát po sebe. Často je otázne, ako sa vôbec k vášmu telefónnemu číslu dané spoločnosti dostali. Teda pokiaľ ste nesúhlasili s jeho zverejnením alebo použitím na marketingové účely.

Na každý problém existuje riešenie a v prípade nechcených telefonátov má riešenie podobu aplikácie. V obchode Google Play nájdeme niekoľko aplikácií, ktoré dokážu prichádzajúce hovory vyhodnotiť alebo blokovať.

Jednou z najlepších aplikácií z tejto kategórie je titul s názvom „Môžem to zdvihnúť?„. Cieľom aplikácie je získať informácie o volajúcom ešte skôr, ako hovor zdvihnete. Po ukončení hovoru môžete dané číslo ohodnotiť a zároveň informovať ostatných o jeho nepríjemnom charaktere.

mozem to zdvihnut

Ako aplikácia funguje?

Aplikácia pracuje na pozadí a čaká na prichádzajúci hovor. Pokiaľ vám bude volať niekto z vašich uložených kontaktov, aplikácia bude nečinná. Ak vám však zavolá neznáme neuložené číslo, appka začne pracovať.

V lokálnej databáze vyhľadá, či sa v nej číslo prichádzajúceho hovoru nenachádza a ak áno, zobrazí vám jeho hodnotenie. Hodnotenie je odstupňované od pozitívneho až po silne negatívne.

Vaše kontakty ani informácie o hovoroch aplikácia neodosiela na žiadny vzdialený server. Odosielané sú len textové hodnotenia, ktoré sami pridáte. Dáta viete manuálne exportovať a importovať. Aplikácia potrebuje pre správny chod internetové pripojenie. Jej databáza je často aktualizovaná o nové informácie, hodnotenia a potencionálne nepríjemné čísla.

mozem to zdvihnut

Aplikácia ponúka široké možnosti blokovania hovorov na základe ich parametrov a taktiež pár nastavení, v ktorých si môžete prispôsobiť napríklad upozornenia. Kvalitu aplikácie a rastúce množstvo hodnotení buduje komunita jej používateľov. V obchode Play má appka viac ako 100 000 stiahnutí a v drvivej väčšine kladné hodnotenia.

Okrem toho môžete jej vlastnosti využívať aj vo webovom rozhraní. V prehliadači počítača stačí zadať adresu mozemtozdvihnut.sk a v zápätí na to môžete vyhľadávať vami zvolené čísla alebo prezerať tie najviac negatívne hodnotené.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=org.mistergroup.muzutozvednout“]