Úvod Smartphony Dohady Moto G5 Plus zachytený na propagačných materiáloch. Plast prezliekol za kov

Moto G5 Plus zachytený na propagačných materiáloch. Plast prezliekol za kov

0
Moto G5 Plus

Spoločnosť Lenovo po prevzatí hardvérovej divízie Motorola vyprodukovala niekoľko zaujímavých smartfónov, medzi ktorými nechýbal ani výborný model G4 Plus.

Tento smartfón sa podaril a za optimálnu predajnú cenu ponúkol rýchly a stabilný systém, pekný displej či obstojnú výdrž batérie. Zariadenie však bolo oblečené do plastového tela s nenápadným a trochu nezaujímavým dizajnom.

Pri cene, za akú sa Moto G4 Plus predával, sme prémiovejšie vyhotovenie ani čakať nemohli, no predsa len sa podľa nás dalo urobiť v tejto oblasti viac. Sme radi, že Moto G5 / G5 Plus bude prémiovejší a krajší.

Svedčia o tom zverejnené propagačné materiály, ktoré smartfón Moto G5 Plus zobrazujú v celej kráse. Jasne badateľnému kovovému vyhotoveniu tiež pristane industriálne šedé prevedenie. Oblasť fotoaparátu dostala okrúhly tvar po vzore vyššie radených modelov Moto Z Play a Moto Z.

Moto G5 Plus Moto G5 Plus

K TÉME: RECENZIA Lenovo Moto G4 Plus: Skvelá šedá myš

Parametre a predstavenie

Nebýva zvykom, že sa nové generácie smartfónov zmenšujú. Moto G5 a Moto G5 Plus však pôjdu príkladom. Moto G4 a G4 Plus disponovali 5,5-palcovým zobrazovacím panelom.

Nové generácia dostane 5,0-palcový displej v prípade modelu G5, väčší G5 Plus bude mať 5,2-palcový displej. FHD 1080p rozlíšenie zostane zachované, čiže môžeme počítať s o niečo vyššou hustotou pixelov na jeden palec.

Podstatná zmena nastane aj pri pohonných jednotkách. Výkon Moto G5 zastreší Snapdragon 430 (osem jadier, 1,4 GHz) a pohon pre Moto G5 Plus ponesie označenie Snapdragon 625 (osem jadier, 2,0 GHz). Mimochodom, ide o čipset, ktorý nájdete vo vyššie položenom a skvelom Moto Z Play.

Oba modely dostanú slot na microSD karty, ktoré budú schopné poňať 128 GB externé médium. Doplní 32 GB (G5) a 64 GB (G5 Plus) pamäťovú konfiguráciu. Smartfón Moto G5 Plus by mal obdržať 12 Mpx fotoaparát s Dual Pixel zaostrovaním a 3000 mAh batériu, menší G5 sa popasuje s 13 Mpx snímačom s PDAF zaostrovaním a 2800 mAh batériou.

Očakávame, že si obe zariadenia odbijú premiéru na podujatí Mobile World Congress, ktoré sa začína 26. februára 2017 v španielskej Barcelone.