Úvod LG LG G6 LG G6 oficiálne: 5,7″ FullVision displej a prepracovaný duálny fotoaparát

LG G6 oficiálne: 5,7″ FullVision displej a prepracovaný duálny fotoaparát

0

Kórejský gigant LG dnes predstavil svoju novú vlajkovú loď pre rok 2017. Z neúspechu minuloročného vlajkového modelu sa výrobca poučil. Smartfón LG G6 je iný a lepší.

Väčšina skôr avizovaných vlastností sa potvrdila. Sama spoločnosť LG ich ešte pred predstavením postupne expedovala na verejnosť. S informáciami z ďalších spoľahlivých zdrojov sme tak ešte pred predstavením získali relatívne presný pohľad na to, aký LG G6 bude.

Predsa len si ale výrobca niekoľko detailov nechal pre seba a zverejnil ich až na pódiu podujatia Mobile World Congress 2017. LG G6 pre tento rok nie je modulárny, je krajší, prémiovejší a ponúka špičkový veľký displej, ktorý zaberá takmer celú prednú plochu zariadenia. Výrobca tieto vlastnosti spojil s vylepšeným duálnym fotoaparátom, odolnosťou voči vode alebo s najnovším OS Android Nougat a inovovaným rozhraním UX 6.0.

LG G6: Vlastnosti

Asi najväčším lákadlom modelu LG G6 je jeho IPS LCD displej. 5,7″ uhlopriečka je spojená s rozlíšením 1440 x 2880 pixelov (564 ppi). Displej má pomer strán 18:9 a zaberá takmer celú prednú plochu smartfónu (78 percent plochy). Koncept (relatívne) kompaktného tela a veľkého displeja tak výrobca pretavil do skutočnosti. Displej disponuje technológiou Dolby Vision HDR 10.

Ku LG G6 dostanete 200 dolárov na in-game nákupy v šiestich hrách. Ide napríklad o titul Temple Run 2. Displeju sa prispôsobilo aj používateľské prostredie nazvané LG UX 6.0.

Ikony a celé prostredie dostalo viac zaoblených rohov. Tie korešpondujú so zaoblenými rohmi displeja. Vďaka displeju a prispôsobenému rozhraniu uvidíte oveľa viac obsahu ako pri tradičných displejoch.

LG G6 bude pri živote držať 3300 mAh batéria, ktorá bola navrhnutá a vyrobená s dôrazom na maximálnu bezpečnosť (LG nepriamo naráža na Samsung). Nabijete ju pomocou technológie Quick Charge 3.0. Prítomné je aj bezdrôtové nabíjanie. LG G6 je vybavený digitálnym asistentom od Google. Stačí podržať tlačidlo na zadnej strane (so snímačom odtlačkov) a asistent je vám okamžite k dispozícii. Môžete sa ho opýtať na novinky, dopravu, počasie…vlastne sa ho môžete opýtať na čokoľvek.

Fotoaparát. Hneď po displeji ďalšie veľké lákadlo tohto modelu. Tvorcovia hovoria o pokročilej optickej stabilizácii pri zázname videa v 4K rozlíšení. Obe šošovky duálneho fotoaparátu disponujú 13 Mpx rozlíšením.

Prvá širokouhlá má clonu f/2.4 a až 125 stupňový uhol záberu. Druhý senzor má clonu f/1.8 a 71 stupňový uhol záberu. Selfie kamera má 5 Mpx, clonu f/2.2 a 100 stupňový uhol záberu.

LG G6 je vysoký 148,9 milimetra, široký 71,9 milimetra a hrubý 7,9 milimetra. Váži 163 gramov. LG G6 poháňa čipset Snapdragon 821 spolu s grafikou Adreno 530. Pamäte začínajú na kapacitách 4 GB v prípade RAM a 32 GB pri internom úložisku. V jeho spodnej hrane nájdeme USB typ C konektor ako aj mriežku reproduktora. Pozor, LG zachovalo 3,5 mm jack. Nájdeme ho v hornej hrane konštrukcie.

LG G6 je zhotovený z prémiového kovu, pričom jeho zadnú stranu tvorí sklo. Vybrať si budeme môcť medzi bielym, čiernym a platinovým farebným prevedením. Konštrukcia je jednoliata a uzavretá. Jedna z podmienok pre vysoký štandard odolnosti IP 68. Výrobca pribalil aj slot pre microSD karty.

Čo sa týka dostupnosti a ceny pre Slovensko, počkať si musíme na oficiálne vyjadrenie od zastúpenia výrobcu pre našu krajinu. Predpokladáme, že LG G6 dorazí na náš trh začiatkom apríla s cenou, ktorá by sa mohla pohybovať medzi 599 a 699 eurami.

Oficiálne video

https://www.youtube.com/watch?v=6vMLTdgRB8Y