Úvod Ostatné Drony Kryt na smartfón a selfie dron v jednom. Gadget AirSelfie mieri do...

Kryt na smartfón a selfie dron v jednom. Gadget AirSelfie mieri do predaja

0
Airselfie

Technologické zariadenia, ktoré kombinujú nemožné s možným sú veľmi zaujímavé. Podobne by sa dal charakterizovať aj gadget nazvaný AirSelfie.

Ak by ste niekomu povedali, že z vášho krytu na smartfón vyletí malý robot a zhotoví vám selfie, váš technologicky menej zdatný známy by si zrejme zaťukal na čelo. Neoprávnene. AirSelfie tento koncept presne odzrkadľuje.

Nie zrovna štíhly kryt pre vybrané modely smartfónov v sebe ukrýva veľmi kompaktný dron, resp. quadrokoptéru, ktorá poslúži na zhotovenie selfie fotografií z tej najlepšej perspektívy. Ruka, poprípade selfie tyč má svoje obmedzenia, keďže ich dokážete natiahnuť len do určitej vzdialenosti. Samotná tyč na fotografii tiež zrovna nepôsobí vábne.

airselfie

Na fotografiu zhotovenú z väčšej vzdialenosti sa zmestí oveľa viac ľudí a zároveň prostredie, v ktorom sa nachádzate. Snímky západu slnka alebo zábery z rôznych akcií či unikátnych miest tak dostanú rozmer, ktorý si zaslúžia.

Telo malého drona je zhotovené z hliníku a dron dokáže natočiť FHD 1080p video pri snímkovaní 30 fps, alebo fotografie s rozlíšením piatich megapixelov. Počítať môžete tiež so zabudovanou pamäťovou kartou so 4 GB kapacitou.

Dron AirSelfie bude vo vzduchu držať 260 mAh batéria, ktorá nie je zrovna najobjemnejšia. Poddať sa musela rozmeru 67,4 x 94,5 x 10.6 mm a 52 gramovej váhe. Na zhotovenie niekoľkých snímok alebo krátkeho videa však kapacita bohate stačí. Kontrolný rádius predstavuje dosah 20-tich metrov a túto selfie hračku budete ovládať pomocou aplikácie a WiFi pripojenia.

airselfie

Okrem krytu si tiež môžete vybrať verziu s power bankou, ktorá je trochu drahšia. Projekt AirSelfie nie je žiadnym nováčikom ani rizikovým produktom. Úspešne zvládol pôsobenie na platforme Kickstarter, kde získal dôveru drobných investorov. AirSelfie od nich získal na realizáciu viac ako 574 000 eur, čo nie je málo. Dobrou správou je, že dron aktuálne mieri do predaja.

Kde a za koľko?

Dron a kryt, poprípade dron a power banku v jednom nájdete na oficiálnej stránke shop.airselfiecamera.com, odkiaľ si ho môžete predobjednať. Ak ho chcete plnohodnotne využívať, vlastniť by ste mali smartfón iPhone 7/7 Plus, iPhone 6/6 Plus, Samsung Galaxy S7 Edge alebo Google Pixel.

Ak zvolíte namiesto kombinácie kryt/dron, kombináciu power banka/dron, je jedno, aký smartfón máte. Prvá menovaná možnosť stojí 249 eur a spojená je s bezplatným doručením v rámci celého sveta. Druhé kombo s power bankou vás bude stáť 259 eur. Objednať si môžete aj všetky tri komponenty naraz. Kryt, drona aj powerbanku. V tomto prípade bola cena stanovená na 328 eur.

airselfie

K odosielaniu objednaných kusov výrobca pristúpi ešte v máji tohto roka, čiže so selfie dronom stihnete vyraziť za slnečnými letnými zážitkami. Škoda len tej ceny, ktorá mnohých odradí.