Úvod Výrobcovia HTC HTC už nebude produkovať lacné smartfóny z nižších tried. Zameria sa na...

HTC už nebude produkovať lacné smartfóny z nižších tried. Zameria sa na zisk

18
Predstavitelia taiwanskej spoločnosti HTC si zrejme povedali, že menej je niekedy viac. Toto porekadlo totižto celkom presne definuje stratégiu výrobcu pre rok 2017.

Chia-Lin Chang, prezident divízie zastrešujúcej smartfóny a zariadenia uviedol, že spoločnosť prestane naháňať vysoké predajné čísla, ktoré vyplývali z predaja entry-level zariadení. Namiesto toho sa sústredia na produkciu zariadení z vyšších tried, ktoré sú oveľa ziskovejšie.

Slová o novej stratégii padli pri rozhovore s investormi, pričom spoločnosť zároveň oznámila ďalšiu štvrťročnú prevádzkovú stratu. Podľa prezidenta je segment entry-level zariadení vysoko konkurenčný a veľmi málo rentabilný. Pri negatívnych finančných výkyvoch výrobcu HTC je ziskovosť primárnym cieľom.

Chia-Lin Chang pokračoval a povedal, že ich pozornosť pri vývoji a návrhu bude smerovať len k vlajkovým lodiam a zariadeniam zo strednej, resp. vyššej strednej triedy. Aktuálna stratégia podľa neho nemá zmysel. Trh s lacnými smartfónmi je preplnený o to viac v zaľudnenej Číne a v Indii.

smartfóny
HTC U Ultra

HTC chce jednoducho dosiahnuť čo najlepší zisk a nie rekordné čísla predaja. Príkladom sú posledné modely smartfónov HTC U Ultra a HTC U Play. Ide o prémiové kúsky, ktoré zastupujú segment vlajkových lodí a strednej triedy.

Časom uvidíme, ako sa táto stratégia osvedčí. Kategória vrcholových smartfónov síce nie je ani zďaleka tak konkurencieschopná ako entry-level segment, no pre trhový boj s výrobcami Samsung, LG, Huawei alebo Apple bude HTC potrebovať poriadne silné zbrane.

K TÉMEPOROVNANIE: Čo majú spoločné a čím sa líšia HTC U Ultra a HTC U Play?