Úvod Smartphony Predstavenie Honor V9 bude predstavený 21. februára. Za parametre sa hanbiť nebude

Honor V9 bude predstavený 21. februára. Za parametre sa hanbiť nebude

1
Honor 9
© androidheadlines.com

Značka Honor ako sub-brand čínskeho giganta Huawei sa na trhu dokázala etablovať veľmi rýchlo. Tvorcovia zariadení tejto značky veľmi dobre kombinujú zaujímavé parametre s príťažlivým výzorom a hlavne akceptovateľnou predajnou cenou.

Popularita značky Honor výraznejšie stúpla s predstavením Modelu Honor 8. Smartfónu nechýbal duálny fotoaparát, ktorý bol v strednej triede smartfónov skôr výnimkou. Dve foto oči ponúkne aj avizovaný Honor V9.

Predstavený však nebude na podujatí Mobile World Congress ako by sa mohlo zdať, ale ešte skôr. Honor V9 si vypýta pozornosť len pre seba už 21. februára 2017. Dátum premiéry potvrdil samotný výrobca, no neprezradil nič o parametroch. Tie sú zase známe vďaka certifikácii telekomunikačných úradov v Číne.

Honor V9

Veľký displej

Honor V9 bude phabletom. Avizovaný 5,7-palcový displej dostane až extra jemné QHD rozlíšenie (2560 × 1440 pixelov) a jeho osemjadrový procesor bude taktovaný na frekvenciu 2,4 GHz (Kirin 960). Jeden senzor duálneho fotoaparátu bude mať rozlíšenie 12 Mpx, zatiaľ čo senzor druhý iba 2 Mpx. Očakávame zameranie na portrétovú fotografiu (výraznejšie rozmazané pozadie – ostré popredie). Selfie kamera sa popasuje s 8 Mpx rozlíšením.

4 GB operačná pamäť a 64 GB úložisko sa javí ako dostatočné. Ak bude niekomu málo, siahnuť môže po verzii so 6 GB RAM a so 128 GB úložiskom. Stále bude k dispozícii aj microSD slot. Spomenieme ešte 3900 mAh batériu, hrúbku 6,97 milimetra, váhu 184 gramov, LTE podporu alebo Android 7.0 Nougat.

Honor V9

Smartfón bude predstavený na pôde domovskej krajiny, pre ktorú bude zo začiatku zrejme primárne určený. Smartfóny z Honor línie sa však nachádzajú aj na našom trhu, preto si môže zariadenie časom nájsť cestu aj k nám. Ako sme už spomínali, Honor smartfóny sú cenovo veľmi konkurencieschopné. Tento istotne nebude výnimkou a za menej peňazí by sme mohli dostať viac muziky.