Úvod Zariadenia Smartphony Honor 8 Lite štartuje v prvom európskom predpredaji. Čo ponúka a za...

Honor 8 Lite štartuje v prvom európskom predpredaji. Čo ponúka a za koľko?

1

Určite si mnohí pamätáte na predstavenie smartfónu Honor 8, ktoré sa udialo v júli roku 2016. Smartfón okamžite zaujal. Postaral sa o to hlavne podarený vzhľad a duálny fotoaparát.

Značka Honor patrí pod krídla čínskeho giganta Huawei. Už skôr sa šuškalo o uvedení ekonomickejšej verzie modelu Honor 8, ktorá mala dostať prívlastok Lite. Na Honor 8 Lite nemusíme čakať až do podujatia MWC 2017, kde ho bude výrobca určite prezentovať.

Objavil sa totižto v predpredaji v Európe, teda konkrétne vo Fínsku. Predpredaj začal 1. februára 2017 a odosielanie zariadení jeho majiteľom začne 17. februára 2017. Predpokladáme, že sa zariadenie v priebehu najbližších týždňov dostane aj do ostatných európskych krajín, našu nevynímajúc.

Slabšie parametre, lepšia cena

Ak by sme mali Honor 8 Lite porovnať s jeho výkonnejším minuloročným súrodencom, rozdiely sú jasné. Verziu Lite poháňa čipset Kirin 655, zatiaľ čo veľký Honor 8 výkonnejší Kirin 950. Kapacita operačnej pamäte RAM sa zastavila na hodnote 3 GB.

Displej má inak 5,2 palca, FHD 1080p rozlíšenie a dizajn dotvára mierne zahnuté 2.5D sklo. 16 GB úložisko navýšite o 128 GB v rámci microSD média. Parametre sú stále viac ako dostatočné, no najviac utrpel fotoaparát. Na lákadlo v podobe dvoch šošoviek musíme zabudnúť. Honor 8 Lite má jeden snímač s rozlíšením 12 Mpx a clonou f/2.2. Vpredu nájdeme 8 Mpx selfie kameru. Spomenieme ešte 3000 mAh batériu alebo Android 7.0 Nougat.

Honor 8 Lite
Honor 8 Lite

Ak navštívime porovnávač cien herueka.sk, cena modelu Honor 8 sa pohybuje okolo 400 EUR. Predpredaj modelu Honor 8 Lite je spojený s cenou 269 EUR, čo nie je vôbec zlé. Časom uvidíme, koľko si za tento model vypýtajú predajcovia u nás. Snáď nebudú nenásytní.

K TÉMEHonor 8 oficiálne: Tri verzie, štýlový vzhľad a tiež duálny fotoaparát