homtom ht20 pro

Ak potrebujete lacný a viac ako len bežne odolný smartfón, na výber toho veľa nie je. U nás menej známa čínska značka HOMTOM sa zameriava práve na tieto vlastnosti, čoho dôkazom je inovovaný model s označením HT20 Pro.

Smartfón okamžite zaujme dizajnom, ktorý sa ani z ďaleka neprispôsobil súčasným trendom. Dizajn je totižto účelový a vychádza zo zamerania zariadenia.

Zobraziť aktuálnu cenu HOMTOM HT20 Pro

Zosilnená masívnejšia konštrukcia je doplnená o vystúpené nárazové hrany po bočných stranách. Menej dominantné, no stále funkčné nárazníky sa nachádzajú aj v hornej a dolnej časti zariadenia. Odolnosť je navyše podmienená najvyšším stupňom IP krytia s hodnotou 68. Smartfón znesie jemný piesok, ponorenie do hlbšej vody a pády z výšky 1,2 metra. Pevnejšie a mohutnejšie spracovanie odzrkadľuje 220 gramová váha.

homtom ht20 pro

Čipset zariadenia nebude atakovať prvé priečky výkonnostných tabuliek ani nie je určený pre náročné hry. Jeho úlohou je zabezpečiť modernú mobilnú konektivitu v akýkoľvek, hlavne v drsnejších podmienkach. Skromnejší výkon vyrovnáva skvelou energetickou náročnosťou, ktorá nebude drancovať 3500 mAh batériu. Dlhej výdrž na jedno nabitie prispeje aj displej s HD 720p rozlíšením.

Spomínaný čipset MediaTek MT6753osem jadier s taktom 1,3 GHz, grafický čip Mali-T720 a konkuruje čipsetu Qualcomm Snapdragon 617.

homtom ht20 pro

Displej má menšiu, 4,7 palcovú uhlopriečku. Počet pixelov na palec je tak stále adekvátny (312 ppi). Pamäte si podelili kapacity spravodlivo, 3 GB v prípade operačnej pamäte a 32 GB pri internom úložisku. Ekonomike tiež ustúpili fotoaparáty. Výrobca pre navýšenie rozlíšenia siahol po softvérovej interpolácii, ktorá na zadnej strane vyčarovala 16 Mpx. To isté platí o prednej 8 Mpx kamere. Snímky z prírody, turistiky alebo iného drsnejšieho prostredia určite bez problémov zvládnu.

homtom ht20 pro

Prevedenie zadnej strany taktiež symbolizuje drsnejšie zameranie, no nájdete na nej aj snímač odtlačkov prstov. Pracovať budete s OS Android vo verzii 6.0 Marshmallow a prípadnú LTE konektivitu si užijete aj v 800 MHz pásme.

Dostupnosť a cena

Predajca everbuying.net spojil predpredaj tohto zariadenia so sympatickou cenou. Predpredaj potrvá do 12. marca 2017 a cenu stanovil na 112,12 eur. Vybrať si môžete biele, oranžové, čierne a ďalšie prevedenie v armádnej zelenej.

Vzhľadom na charakter zariadenia mu armádna zelená asi sedí najviac, no v prírode oceníte aj oranžovú variáciu. Ak vám smartfón vypadne z vrecka napríklad v lese, vďaka žiarivej farbe ho skôr nájdete. Oficiálnu stránku venovanú aktuálnej akcii nájdete nižšie.

Zobraziť HOMTOM HT20 Pro

Video