Úvod Aplikácie Google Now launcher končí: Google ho plánuje úplne stiahnuť

Google Now launcher končí: Google ho plánuje úplne stiahnuť

0
Ak ste si zvykli na relatívne „čistý Android“ vo forme Google Now launcheru, máme pre vás zlé správy. Podľa emailu, ktorý sa podaril získať redaktorom webu Android Police má obľúbený launcher z obchodu Google Play zmiznúť v prvom štvrťroku 2017.

V emaili sa ďalej uvádza, že Google bude launcher aj naďalej podporovať, čo znamená, že tí, ktorí ho majú nainštalovaný na svojom smartfóne či tablete sa nemusia obávať. Aktualizácie by mali byť dostupné cez aplikáciu Google Search.

Google Now launcher do obchodu Google Play prišiel ešte v roku 2014. Svojim používateľom umožnil získať rýchly prístup k všetkým službám Google, ako Google mapám, počasiu, no hlavne ku Google Now, a to priamo z domovskej obrazovky. Aktuálne štatistiky naznačujú, že si ho stiahlo viac ako 50 miliónov ľudí.

Pixel launcher ako náhrada?

S odchodom Google Play launcheru sa otvára miesto pre Pixel launcher, ktorý si užívajú majitelia smartfónov Pixel. Či ho však Google zverejní pre všetkých majiteľov Android smartfónov spĺňajúcich potrebné požiadavky je zatiaľ otázne.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.launcher&hl=en“]