Úvod Výrobcovia Google Google po desiatich rokoch opúšťa tvorca známeho Material dizajnu. Mieri ku konkurencii

Google po desiatich rokoch opúšťa tvorca známeho Material dizajnu. Mieri ku konkurencii

0

Pekná a pritom jednoduchá vizuálna filozofia, ktorá je známa ako Material dizajn, je použitá v mnohých službách spoločnosti Google, ako aj pri tisícoch rôznych aplikácií.

Za týmto vzhľadom používateľského prostredia stál vedúci pracovník spoločnosti Google, Nicholas Jitkoff, ktorý pod krídlami internetového giganta pracoval 10 rokov. Po kariérnej dekáde sa rozhodol Google opustiť a zamieril do konkurencie.

Nicholas bude svoje schopnosti zúročovať pri práci v spoločnosti Dropbox. Nejde o konkurenciu Google v úplnom zmysle. Spoločnosť Dropbox ale prevádzkuje rovnomenné cloudové úložisko, ako aj aplikáciu Paper. Ide o náprotivky k službám Google Disk a Google Dokumenty.

Material
Nicholas Jitkoff

Niektoré služby Dropboxu skončili neúspechom. Klient pre správu elektronickej pošty Mailbox a nástroj pre zálohovanie fotografií Carousel boli v minulom roku na dobro vypnuté. Tvorcom neprinášali žiadny zisk a boli pre spoločnosť ťarchou, ktorá obmedzovala jej napredovanie a vývoj ostatných služieb.

Nicholas Jitkoff bude aj v Dropboxe zastrešovať pozíciu dizajnéra (viceprezident pre dizajn). Zameria sa na vzhľad značky ako takej, na výzor produktov, ich užívateľských prostredí a bude skúmať nové, inovatívne možnosti v oblasti digitálneho dizajnu.