Úvod Sociálne siete Facebook Facebook dostáva veľkú aktualizáciu. Prináša zmeny v zobrazovaní video obsahu

Facebook dostáva veľkú aktualizáciu. Prináša zmeny v zobrazovaní video obsahu

0

Predstavitelia najväčšej sociálnej siete Facebook dnes prišli s oznámením, ktoré hovorí o podstatných zmenách a novinkách pri zobrazovaní video obsahu.

Niektoré novinky sú vítané viac, iné menej. Najskôr začneme tou nepríjemnejšou. Ak pri prezeraní vašej nástenky natrafíte na video, začne sa automaticky prehrávať, a to po novom aj so zvukom. To môže byť v niektorých situáciach veľmi nepríjemné. Facebook na svoju obranu tvrdí, že novinku zavádza na základe spätnej odozvy od používateľov.

Na druhú stranu, automaticky prehrávaný zvuk pri videách bude možné vypnúť v nastaveniach. V aplikácii Facebook pre Android prejdete na obrazovku označenú troma horizontálnymi čiarami (úplne napravo od nástenky a upozornení).

Na nej zrolujete do jej spodnej časti, kde natrafíte na položku nastavenia aplikácií. V nej už len stačí prepnúť ovládač patriaci automatickému zvuku vo videách do polohy vypnuté.

Facebook

Veľkosť videa

Mnohí ste si určite všimli, že množstvo videí zobrazujúcich sa na sociálnej sieti Facebook je zaznamenaných vo vertikálnom režime, čiže na výšku. Po novom budú zaberať viac priestoru na obrazovke.

Vertikálne zaznamenané video budete môcť zobraziť aj na úplne celej obrazovke. Postačí na to jeden dotyk. Týka sa to samozrejme oficiálnej aplikácie pre iOS a Android. Opäť ide o novinku, ktorá bola zavedená na základe spätnej väzby.

Obraz v obraze

Ako príklad použijeme YouTube. Prehrávané video v aplikácii YouTube viete minimalizovať tak, že sa aj naďalej prehráva v malom okne v rohu rozhrania. Vy si zatiaľ môžete prezerať ďalší obsah v aplikácii.

Niečo podobné bude možné uskutočniť aj pri videách na Facebooku. Minimalizované video bude ale poňaté v štýle četových hlavičiek, ktoré poznáme z Facebook Messenger aplikácie.

To znamená, že ho budete môcť presúvať po obrazovke na akékoľvek miesto a dokonca sa bude video prehrávať na akejkoľvek obrazovke, aj keď zavriete aplikáciu Facebook.

Facebook

TV

Pred pár týždňami sa objavili špekulácie, že aplikácia Facebook zamieri aj do inteligentných televízorov. Nepôjde však o Facebook ako taký, ale o špeciálnu video aplikáciu.

Najskôr ju dostanú Apple TV, Amazon Fire TV a inteligentné televízory od Samsungu. Ďalšie platformy budú nasledovať. Video obsah na sociálnej sieti sa vám bude po novom zobrazovať relevantnejšie. Zameranie videa bude zohľadňovať vaše záujmy a preferencie, ako aj to, aké veci zdieľate či aké stránky sledujete.

Prezentáciu hlavných noviniek vám ponúkne, ako inak, Facebook video nižšie. Aktualizácia už prebieha a postupne sa novinky začnú objavovať všetkým užívateľom.