Úvod Návody Bezpečné dvojfázové overenie má aj aplikácia WhatsApp. Ako ho zapnúť?

Bezpečné dvojfázové overenie má aj aplikácia WhatsApp. Ako ho zapnúť?

0
© tropicalpost.com

Aplikáciu WhatsApp mnohí používajú ako primárny komunikačný nástroj. V aplikácii nie je výnimočné nájsť množstvo konverzácií, zdieľané súbory, dokumenty či cenné kontakty.

Ide o druh osobných údajov, ktoré by mali byť vždy v bezpečí a ukryté pred zrakmi cudzích osôb. V aplikácii WhatsApp si najnovšie môžete aktivovať ochranu dvojfázovým overením.

Ide o šesťmiestny kód, ktorý budete musieť zadať vždy, keď budete svoje telefónne číslo opätovne registrovať v službe WhatsApp. Udiať sa tak môže napríklad pri kúpe alebo výmene starého smartfónu za nový, pri obnove výrobných nastavení a tak podobne.

Šesťmiestny kód môžete spojiť s e-mailovou adresou, ktorá vám v budúcnosti pomôže pri prípadnom zabudnutí kódu a jeho následnej obnove. Aktivácia dvojfázového overenia je jednoduchá a ukradne vám iba dve-tri minúty z vášho času.

Aktivácia

Bezpečnostnú funkciu nájdete v nastaveniach aplikácie WhatsApp, v kontextovom menu označenom troma bodkami v pravej hornej časti používateľského rozhrania.

Po otvorení nastavení zamierte na kartu Účet a následne na položku Dvojfázové overenie. Potom už budete vedení priamo aplikáciou. V podstate dvakrát zadáte 6-miestny kód, ktorý si zvolíte podľa uváženia a následne dvakrát vložíte e-mailovú adresu pre prípadne obnovenie kódu.

whatsappNepodceňujte digitálnu bezpečnosť a aktivujte si dvojfázové overenie. Ak ste túto možnosť v aplikácii nenašli, skontrolujte si v obchode Google Play aktualizácie nainštalovaných aplikácií.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whatsapp“]