Úvod iPhone iPhone 8 Chcete chystaný iPhone 8? Pripravte si peňaženky, cena má hravo prekonať 1...

Chcete chystaný iPhone 8? Pripravte si peňaženky, cena má hravo prekonať 1 200 €

10
Apple podobne, ako ostatní výrobcovia smartfónov horlivo pracuje na svojej novej vlajkovej lodi. Už teraz je však jasné, že vôbec nebude lacná.

Americký výrobca má tento rok predstaviť iPhone ku 10. výročiu predstavenia vôbec prvého a dnes už ikonického modelu. Zariadenie, ktoré sa má volať iPhone 8 alebo iPhone X pritom vôbec nebude lacné. Upozorňujú na to finanční analytici.

Prémiové zariadenie má byť vybavené OLED displejom, ktorý má prekryť celú prednú stranu, pričom snímač odtlačkov prstov má Apple zabudovať pod displej. Ide o podobný ťah, aký sa očakával aj od Samsungu, ktorému sa to podľa najnovších informácií nepodarilo.

Hlavnou atrakciou má byť 5,8-palcový OLED displej, ktorý má byť až dvakrát tak drahý, ako aktuálne využívaný LCD panel na iPhone 7 či 7 Plus.

Výrobca však má aj šetriť. Namiesto drahšej hliníkovej konštrukcie má pre rámik zariadenia využiť lacnejšiu opracovanú nerezovú oceľ. Namiesto klasických tlačidiel sa po bokoch zariadenia môže objaviť ovládanie založené na dotykovej vrstve.

Snáď najpresnejší zdroj informácií ohľadom chystaných modelov iPhone je analytik Ming-Chi Kuo z KGI Securities. Tento pán dokonca predpokladá, že nový iPhone 8 / X namiesto snímača odtlačkov prstov využije systém rozpoznania tváre.

Cena má byť rekordne vysoká

Ako to teda bude s cenou? Aktuálne najdrahším modelom iPhonu je model iPhone 7 Plus (Jet Black), ktorý v USA stojí 969 dolárov, v Európe dokonca 1 119 €. Aktuálne informácie pritom naznačujú, že iPhone určený k oslavám jubilejného 10. výročia má byť vôbec najdrahší v histórii. Jeho cena má prekročiť 1 000 dolárov, v Európe teda môže stáť viac ako 1 200 €.