Úvod Konkurencia BlackBerry BlackBerry vo svojom oficiálnom obchode znížilo ceny smartfónov DTEK50 a DTEK60

BlackBerry vo svojom oficiálnom obchode znížilo ceny smartfónov DTEK50 a DTEK60

0

Spoločnosť BlackBerry síce skončila s produkciou smartfónov ako s hardvérom, no ich výrobu posunula licencovaným partnerom. Ide o spoločnosti Foxconn a TCL. BlackBerry sa momentálne sústreďuje len na softvér.

Posledné ich dva smartfóny, ktoré boli predstavené, nesú trochu nepríťažlivé pomenovania DTEK50 a DTEK60. Podľa slov výrobcu má ísť o najbezpečnejšie Android smartfóny vôbec. O poriadnu bezpečnosť sa stará práve predinštalovaný softvér od BlackBerry.

BlackBerry DTEK60 je vlastne prezlečený Alcatel Idol 4. Napriek tomu, že nešlo zrovna o veľmi populárne zariadenia, ich cena nebola stanovená najnižšie. Dobrou správou je, že BlackBerry sa ju rozhodlo znížiť. Nové ceny nájdeme priamo v oficiálnom internetovom obchode spoločnosti.

DTEK60

Ten má aj európsku verziu, ktorá je lokalizovaná pre niektoré európske krajiny ako Holandsko, Španielsko či Taliansko. Cena modelu DTEK50 klesla z 339 eur na 296 eur, zatiaľ čo cena vlajkovejšieho modelu DTEK60 poklesla z 579 eur na 513 eur. Zníženie cien je teda citeľnejšie, no môže byť len sezónne, čomu by nahrával blížiaci sa Valentín.

Ťažko povedať, či sa k zníženiu cien uchýlia aj maloobchodní predajcovia či internetové obchody tretích strán, ktoré tieto smartfóny ponúkajú. Potencionálni zákazníci by to určite uvítali. Oficiálny internetový obchod BlackBerry nájdete v >tomto odkaze<.

K TÉME