Úvod Zaujímavosti Bill Gates bude pravdepodobne prvý bilionár na svete. Toľkoto zarába každú sekundu

Bill Gates bude pravdepodobne prvý bilionár na svete. Toľkoto zarába každú sekundu

31
Zdroj: Kwiknews

Z Billa Gatesa môže byť vôbec prvý bilionár na svete. Podľa Oxfam tohto míľniku môže dosiahnuť do 25 rokov. Vďaka jeho investíciám aj napriek tomu, že už nepracuje v Microsofte zarába tak veľa, že by sa zo 61-ročného softvérového giganta môže stať bilionár vo veku 86 rokov, alebo o niečo skôr.

Koľko však zarába každú sekundu, minútu či deň? Poďme sa na to pozrieť.

Bežný čitateľ sa dokáže prehrýzť článkom približne 200 slov za jednu minútu. Ak článok čítate od začiatku, ubehlo pravdepodobne 30 sekúnd.

To znamená, že na konto Billa Gatesa doteraz pribudlo slušných 3 135 EUR. Poďme však ďalej.

Predpokladaný zárobok Billa Gatesa podľa sekúnd, minút, dní, týždňov a rokov.

  • Bill Gates každú sekundu zarobí 104,50 EUR
  • Bill Gates každú minútu zarobí 6 270 EUR
  • Bill Gates každú hodinu zarobí 376 200 EUR
  • Bill Gates každý deň zarobí 9,03 miliónov EUR
  • Bill Gates každý týždeň zarobí 63,20 miliónov EUR
  • Bill Gates každý rok zarobí 3,29 miliardy EUR

Čo je však ešte zaujímavejšie je to, že rýchlosť rastu zárobkov Billa Gatesa sa vďaka šikovným investíciám bude zvyšovať.

Podľa Oxfamu len osem ľudí na svete disponuje rovnakým kapitálom ako najchudobnejších 3,6 miliardy ľudí. Odkedy sa Bill Gates vzdal práce v Microsofte, pokračoval v celkom ušľachtilom počine pomáhať tým najchudobnejším. Za pomoci jeho vlastnej nadácie investoval milióny, ba až miliardy dolárov na vyriešenie niektorých z najhlavnejších problémov. Aj napriek tomu však jeho majetok narástol o 23,5 miliárd EUR.

Majetok Billa Gatesa bol k minulému roku slušných 70,46 miliárd dolárov. Aby ekonómovia vypočítali, kde bude o pár desiatok rokov, počítali s 11-percentným navyšovaním majetku, ktorý si tí najbohatší užívajú od roku 2009.

Bill Gates len do roku 2013 investoval do svojej nadácie viac ako 26 miliárd EUR z vlastných peňazí. Nadácia Bill and Melinda Gates od roku 2000, keď vznikla, darovala viac ako 41 miliárd EUR.