Úvod Aplikácie Populárna klávesnica Fleksy končí. Prebieha postupné vypínanie serverov

Populárna klávesnica Fleksy končí. Prebieha postupné vypínanie serverov

0

Každý, kto sa niekedy pokúšal nahradiť predinštalovanú klávesnicu v smartfóne za nejakú inú, určite narazil v obchode Google Play aj na klávesnicu Fleksy.

Fleksy sme si obľúbili aj u nás v redakcii a považovali sme ju za jednu z najlepších, ak nie za najlepšiu klávesnicu vôbec. Táto klávesnica je dokonca zapísaná v Guinessovej knihe rekordov.

V máji roku 2014 stanovila svetový rekord v najrýchlejšie napísanej SMS správe. 17-ročný Marcel Fernandes Filho napísal zadaný text na klávesnici za 18,19 sekundy. Neskôr v tom istom roku čas skrátil na 17 sekúnd. Aj takto populárna a skvele naprogramovaná aplikácia môže skončiť.

Vývoj aplikácie skončil asi pred rokom. Kapacity zastrešujúce túto klávesnicu kúpila sociálna sieť Pinterest. Tá však nemala záujem o samotný produkt, ale o ľudí. Jej vývojári tak teraz pracujú priamo pre Pinterest. Po akvizícii predstavitelia uviedli, že Fleksy klávesnica aj naďalej zostane v obchodoch s aplikáciami. To je pravda a Fleksy stále nájdeme v obchode Google Play.

V posledných dňoch však došlo k vypínaniu serverov, na ktorých boli uložené mnohé témy a jazykové balíčky. Ak máte klávesnicu Fleksy nainštalovanú, skúste si stiahnuť niektorý z jazykových balíčkov. Pravdepodobne sa vám to nepodarí a aplikácia bude hlásiť chybu dátového pripojenia.

Fleksy

Používať či nepoužívať?

Klávesnica Fleksy sa dá stále používať v prednastavenom anglickom jazyku resp. vo vami stiahnutom jazyku. Je však načase poobzerať sa po konkurencii. Používanie softvéru, ktorý už nie je naďalej vyvíjaný a podporovaný, môže časom priniesť komplikácie.

Nejde len napríklad o bezpečnosť, ale aj stabilitu. S novšími verziami operačného systému Android si klávesnica časom môže prestať rozumieť a čo je nemenej dôležité, zabudnúť musíme na nové funkcie a vylepšenia.

Našťastie sa v obchode Google Play nachádza niekoľko veľmi schopných alternatív, na ktoré sa bude dať s istotou zvyknúť podobne, ako na Fleksy. Pár sme ich vybrali a nájdete ich nižšie. Predpokladáme, že Fleksy časom zmizne aj z obchodu Google Play.

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.touchtype.swiftkey“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.inputmethod.latin“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamelounge.chroomakeyboard“]

[googleplay url=“https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nuance.swype.trial“]