Úvod Konkurencia Apple Analytik z Wall Street: Apple má nad Samsungom náskok, ako ešte nikdy

Analytik z Wall Street: Apple má nad Samsungom náskok, ako ešte nikdy

5

Najväčšími súpermi na mobilnom trhu sú nepochybne Apple a Samsung. Obe spoločnosti okrem seba nemajú prakticky žiadnu konkurenciu, ktorá by ich reálne vedela ohroziť. Už roky súperia o to, kto bude najväčší a koho zariadení sa predá viac. Teraz to vyzerá tak, že obrovskú výhodu získava prvý menovaný.

Jeden z analytikov spoločnosti Drexel Hamilton z Wall Street vo svojom reporte uvádza, že „Apple má nad Samsungom náskok, ako ešte nikdy v nedávnej minulosti.“ Ak sa nad tým zamyslíme, možno má pravdu. Pre Samsung bolo dianie okolo Galaxy Note 7 katastrofou, určite mu nepomohol ani škandál s nástupcom na post šéfa, Jay Y. Leeom.

Spoločnosť nad vodou držia silné predaje displejov a čipov. Čo sa však smartfónov týka, tam juhokórejský gigant opäť musel pristúpiť k drastickému riešeniu a predstavenie Galaxy S8 odložiť až o mesiac. Je to z dôvodu sprísnených bezpečnostných kontrol.

Apple medzičasom v rovnakom období stihol predať rekordných 78,3 miliónov zariadení, čo signalizuje, že spoločnosť je aj napriek klesajúcim ziskom na dobrej ceste – nahor. Dopad to malo aj na akcie Apple, ktoré aj naďalej stúpajú.