Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android 7.0 Nougat pre smartfóny Moto v problémoch

Aktualizácia na Android 7.0 Nougat pre smartfóny Moto v problémoch

8

Aktualizácia pre mnohé modely Moto smartfónov sa môže zdržať, a to výraznejšie. Informuje o tom nemecká pobočka výrobcu v rámci svojho konta na sociálnej sieti Twitter. 

Informácia najskôr nepotešila majiteľov modelu Moto Z Play. Pôvodne januárová aktualizácia na Android Nougat bola odložená až na marec. Prakticky v rovnakom čase sa odkladu dočkali aj modely Moto G4, G4 Moto Plus a Moto G4 Play. Tie dostanú update až niekedy v polovici alebo na konci februára 2017.

Ešte horšie sú na tom vlastníci modelov Moto X Style, Moto X Play, Moto X Pure a Moto X Force. Moto X rodina môže aktualizáciu obdržať až niekedy v máji, čo je výrazný rozdiel oproti avizovanému januárovému termínu.

Ako sme spomínali, hlásenie o oneskorení prichádza z Nemecka. Je nepravdepodobné, že by sa zdržanie týkalo len tejto krajiny. Aktualizačný balíček pre medzinárodné, resp. európske zariadenia sa vždy šíri postupne naprieč krajinami starého kontinentu. Je teda viac ako pravdepodobné, že zdržanie sa nebude týkať len Nemecka, ale aj ostatných európskych krajín.

aktualizácia aktualizácia

Dôvod?

Čo stojí za oneskorením aktualizácií je zatiaľ neznáme. Výrobca má priniesť oficiálne vysvetlenie neskôr. Za zdržaním aktualizácií môžeme hľadať technické problémy, respektíve komplikácie so stabilitou a funkčnosťou nového softvéru.

Už HTC muselo kvôli takýmto problémom pozastaviť aktualizáciu na najnovší Android pre európske modely svojich zariadení.