Úvod Smartphony Aktualizácie Aktualizácia na Android Nougat pre Samsung Galaxy S6 a Galaxy Note5 sa...

Aktualizácia na Android Nougat pre Samsung Galaxy S6 a Galaxy Note5 sa rozbieha v Európe

4

Ani majitelia starších high-endov z dielne kórejského Samsungu nebudú ukrátení o najnovší softvér v podobe OS Android Nougat. Aktualizácia sa už začala šíriť v Európe. 

Okrem smartfónov Galaxy Note5 a Galaxy S6 dostane aktualizáciu aj väčší Galaxy S6 Edge+. Update sa začne šíriť v treťom týždni mesiaca február, čiže teraz. Galaxy S6 edge bude musieť počkať až na koniec mesiaca.

Časový harmonogram, ktorý vidíte na obrázku nižšie, sa týka Turecka. Zverejnil ho viceprezident tureckej pobočky Samsung Electronics. Je zvykom, že aktualizácia pre Samsung zariadenia sa po Európe šíri v rovnakom období alebo ešte skôr, ako v Turecku.

aktualizácia

Napriek tomu sa treba obrniť istou dávkou trpezlivosti. Nie je možné rozposlať update pre všetky zariadenia naraz. Aktualizácia sa šíri v dávkach a tak ako býva zvykom, najskôr budú uspokojení majitelia nebrandovaných modelov, čiže tých zakúpených mimo predajní operátorov.

Samsung Galaxy S6 edge+ a Gear S2

Dôvod na radosť majú aj vlastníci smartfónov z Galaxy A a Galaxy J línie určenej pre rok 2016. Ich dobehne aktualizácia v priebehu mája a júna tohto roka. Ak jeden z vlajkových modelov vyššie vlastníte, určite si v priebehu najbližších dní v nastaveniach skontrolujte dostupnosť aktualizácie.

Pôjde o objemnejší balíček, čiže potrebovať budete dostatočnú kapacitu batérie a niekoľko minút času, počas ktorého sa zaobídete bez mobilnej konektivity.

K TÉMERECENZIA Samsung Galaxy S6 a S6 edge